Komentara: 0
Pregleda: 1286
Foto

Subotički prvaci seli u školske klupe

31.08.2024. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Subotički prvaci seli u školske klupe

U školske klupe subotičkih osnovnih škola ovog septembra sešće 1.352 đaka prvaka, što je 114 dece više nego lane. Na srpskom jeziku prva znanja sticaće 1.024 učenika, na mađarskom  297 i na hrvatskom 31 đak.

Među njima je i 80 prvačića koji će pohađati OŠ „Ivan Goran Kovačić“, za koje je već održan svečani prijem.

Subotički prvaci seli u školske klupe

- Ove školske godine upisali smo četiri odeljenja, tri na srpskom i jedno na mađarskom jeziku. Svima njima od srca želimo da se osećaju lepo i sigurno u školskom okruženju, da se druže i uče kroz igru – kaže Branka Bešlić, direktorka OŠ „Ivan Goran Kovačić“. – Škola će im obezbediti i brojne vannastavne aktivnosti i podržati ih u njima. Imamo veliki broj sekcija, naročito od prvog do četvrtog razreda, od šaha, sporta, hora, likovnih i literarnih... Mogu da odaberu i više sekcija i tako iskažu svoje talente. Pripremili smo i nove adaptirane prostorije za produženi boravak, to će biti velik i lep prostor za učenje i druženje.

Subotički prvaci seli u školske klupe

Svečani prijem prvaka održan je i u OŠ „Sveti Sava“, u koju će krenuti 63 đaka prvaka i to u tri odeljenja u školi u Aleksandrovu i jednom u Bikovu.

- Ove godine imamo jedno odeljenje više i jako smo srećni zbog toga. Želimo da đaci školu doživljavaju kao svoju drugu kuću a školske drugove kao deo porodice. Mi ćemo se truditi da se, uz obrazovanje i vaspitanje, u školi osećaju prijatno i bezbedno – poručuje Miroslav Cicmil, direktor OŠ „Sveti Sava“.

Subotički prvaci seli u školske klupePesma i graja prvaka i njihovih starijih drugara najavila je jedan novi obrazovni ciklus. Na prijemu prvaka uzbuđenja nije manjkalo.

- Školu „Ivan Goran Kovačić“ smo odabrali jer nam je u blizini a i starija ćerka je pohađa i prezadovoljni smo načinom rada i odnosom prema deci. Naravno, drugarice iz vrtića naše devojčice idu takođe ovde, tako da će biti lakše – rekla nam je jedna mama.

Izvor: Subotica.com
Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Prijem prvaka u OŠ "Ivan Goran Kovačić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 časova i 47 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 1286
Povezane teme

prvaci

Oš Ivan Goran Kovačić

OŠ Sveti Sava

đaci prvaci

prijem prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.