Komentara: 3
Pregleda: 2362

Subotički putari odložili protest

22.05.2013. u 14:41h
Izvor: SuMedija
Putarske firme Vojvodine, kao i subotičko preduzeće "Voj-put ", odložili su protest najavljen za 22. maj pred zgradom Vlade Srbije. Novi termin protesta je 29. maj, a razlog odlaganja protesta je poziv Vlade republike Srbije da pregovaraju sa predstavnicima putarskih preduzeća.
Subotički putari odložili protest

- Iz Vlade Srbije nagovešteni su dogovori koji bi mogli usaglasiti stavove sa putarima i obezbediti i posao i zarade zaposlenima. Time bi se umirili putari zbog nezadovoljstva Vladinom odlukom da dinar koji je uziman od taksi na gorivo ide u budžet, umesto u kase preduzeća koja održavaju puteve u Srbiji, što je u krajnjem ishodu devastiralo saobraćajne puteve, a bez posla ostavilo zaposlene u putarskim preduzećima - objasnio je Milan Popović, predsednik Samostalnog sindikata Subotice.

On je podvukao i da su putari najavili da će zatražiti od države sličnu pomoć kakvu Kina i druge zemlje obezbeđuje svojim preduzećima za održavanje puteva.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2362
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.