Komentara: 0
Pregleda: 553

Subotički simfonijski orkestar, hor i preko stotinu umetnika 30. avgusta na Gradskom trgu

18.08.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Subotički simfonijski orkestar, hor i preko stotinu umetnika 30. avgusta na Gradskom trgu

Kako smo već navikli u svečanim prilikama, Subotički simfonijski orkestar i ove godine prirediće koncert povodom Dana grada. U petak, 30. avgusta od 21h na Trgu slobode, publika će imati priliku da uživa u najlepšim delima klasične muzike u izvođenju članova Subotičkog simfonijskog orkestra, hora i solista koji će nastupiti pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića.

- Na bini će se susresti preko stotinu umetnika koji će nas raskošnim repertoarom povesti na putovanje kroz vreme. Čućemo kompozicije Orfa, Dvoržaka, Smetane, Deliba, Maskanija, Bizea, Verdija, Katalanija, Hofmana, Čajkovskog, Hristića u izvođenju izuzetnih muzičara i poznatih solistkinja Ljubice Vraneš (mecosopran) i Dragane Radaković (sporan) - najavljuje direktor Subotičkog simfonijskog orkestra i koncertmajstor, Miloš Nikolić.

Subotički simfonijski orkestar, hor i preko stotinu umetnika 30. avgusta na Gradskom trguOsnovan pre deset godina, Subotički simfonijski orkestar je brzo stekao reputaciju izvanrednog izvođača klasične muzike i to redovno dokazuje koncertima u kojima svaki put pred sebe postavlja novi izazov.

Tako će biti i na predstojećem, svečanom koncertu, kada ćemo se još jednom uveriti da ovaj orkestar nakon samo jedne decenije profesionalnog rada, jeste vrhunski sastav koji dosledno predstavlja  grad iz kog je potekao. Prethodni koncerti samo su potvrdili činjenicu da ova praznična tradicija treba da bude nastavljena, jer je to pravi način da iskažemo duboko poštovanje prema umetničkoj muzici i gradu koji, kako dolikuje, predstavljamo i slavimo - zaključio je Nikolić. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 51 minut
Komentara: 0
Pregleda: 553
Povezane teme

koncert

dan grada

koncert na gradskom trgu

subotički simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.