Komentara: 2
Pregleda: 5063

Subotički tamburaški kvartet ponovo najbolji

06.04.2017. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
U Domu kulture u Sonti juče je održan XIV po redu festival Vojvođanske tambure. Za najboljeg proglašen je Subotički tamburaški kvartet koji je osvojio 99 od mogućih 100 poena.
Subotički tamburaški kvartet ponovo najbolji

Ovaj tamburaški festival se svake godine seli iz mesta u mesto kroz Vojvodinu. Ove godine organizator je bila Muzička škola iz Apatina, a sami festivalski nastupi su održani u Domu kulture u Sonti gde radi istureno odeljenje ove škole.

Na festivalu su nastupili učenici muzičkih škola u kojima se uči tambura. Nastupili su solo tamburaši uz pratnju klavira, ali i kamerni sastavi i tamburaški orkestri. I ove godine na festivalu je nastupio i Subotički tamburaški kvartet kojeg je pripremila Sonja Berta.

Subotičani su ovom prilikom izveli "Play full pizzicato" (B. Britna), u aranžmanu Stipana Jaramazovića i Čardaši u D molu, u aranžmanu Tihomira Ranogajca.

Subotički tamburaški kvartet ponovo najbolji

Stručni žiri je nastup Subotičkog tamburaškog kvarteta ocenio sa 99 bodova od 100 mogućih i na taj način kvartet iz Subotice je ponovo zauzeo prvo mesto, čime je potvrdio svoj visoki kvalitet, koji traje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5063
Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.