Komentara: 1
Pregleda: 2521

Subotički tamburaški orkestar osvojio toranj Petrovaradinske tvrđave

25.06.2019. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
U konkurenciji velikih tamburaških orkestara, Subotički tamburaški orkestar osvojio je prvo mesto na 12. Tamburica festu, koji se održao proteklog vikenda u Novom Sadu. Iako nosioci velikog broja domaćih i međunarodnih priznanja, ovo je prvi put da se Subotički tamburaški orkestar vratio kući sa statuom čuvenog tornja Petrovaradinske tvrđave.
Subotički tamburaški orkestar osvojio toranj Petrovaradinske tvrđave

Na koncertu velikih tamburaških orkestara, na kojem su nastupila četiri orkestra iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Subotički tamburaški orkestar se predstavio kompozicijama "Karmenčita" iz klasičnog repertoara, "Mesečeva sonata" iz džez repertoara i "Malo Bunjevačko kolo" iz tradicionalnog repertoara. Iako je nastup bio propraćen jakim nevremenom koje je značajno remetilo zvuk, ono nije pokvarilo utisak žirija koji je Subotički tamburaški orkestar nagradio prvim mestom.

- Ovu nagradu do sada nismo imali, a nismo je ni mogli imati, jer je ovo tek druga godina kako se održava takmičenje velikih tamburaških orkestara. Prethodne godine, zbog unapred isplaniranih nastupa, nismo uspeli da se uklopimo, a ove godine smo prvi put učestvovali i osvojili prvo mesto. Bilo je to izuzetno lepo i ispunjeno veče onim što najviše volimo i na kraju je to krunisano prvom nagradom, a šta drugo reći osim da je vladalo opšte oduševljenje među članovima orkestra - kaže Stipan Jaramazović iz Subotičkog tamburaškog orkestra.

Subotički tamburaški orkestar osvojio toranj Petrovaradinske tvrđave

Subotički tamburaški orkestar ove godine proslavlja 43. godišnjicu postojanja, a po svemu sudeći, biće to ispunjena godina brojnim nastupima na festivalima i koncertima.

- Nismo mi samo lovci na nagrade, mi smo, pre svega, lovci na dobru tamburašku svirku - objašnjava Jaramazović. - Početkom juna smo imali koncert na kojem smo svirali pop, rok i džez standarde, to je bio izuzetno uspešan program i svi koji su prisustvovali koncertu su rekli da bi voleli ponovo da ga čuju, stoga smo predložili Gradu i sada čekamo povratnu informaciju da jedan deo tog programa izvedemo za Dan grada. Nakon toga sledi nastup na Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi, potom Susret tamburaških orkestara u Samoboru, a godinu završavamo božićnim i novogodišnjim koncertima čiji program ćemo tek definisati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2521
Povezane teme

subotički tamburaški kvartet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.