Komentara: 0
Pregleda: 1232

Subotički Vodovod u korak sa vremenom i potrebama građanstva

29.12.2010. u 20:58h
<p>Na dana&scaron;njoj konferenciji za novinare koju je sazvao JKP &bdquo;Vodovod i Kanalizacija" Subotica mediji su bili upoznati sa projektom: &bdquo;Izgradnja magistralnog voda Subotica - Palić". Cilj projekta je re&scaron;avanje infrastrukturnih problema vodosnabdevanja grada Subotice, odnosno njegovog naselja Palić.</p>
Subotički Vodovod u korak sa vremenom i potrebama građanstva

Projektom se polažu nade u formiranju i razvoju malih i srednjih preduzeća na predviđenim pravcima izgradnje vodovoda. Podići će se i potencijali Palića kao turističkog, zdravstvenog, sportsko-rekreativnog, kongresnog i banjskog centra Vojvodine. Partneri na ovom projektu su „JKP Vodovod i kanalizacija" i Regionalna razvojna agencija Trnavskog okruga koja je i nosilac ovog projekta.

Projekat je finansijski podržan od strane Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina u iznosu od 271.531 evra. Finansijska potpora ovom projektu je došla od strane slovačke agencije za međunarodnu saradnju i Regionalne razvojne agencije Trnavskog okruga u iznosu od 198.410 evra nepovratnih sredstava.

U obraćanju medijima direktorica JKP Snežana Pejčić dipl. inž. građ. je istakla da je cilj JKP-a formiranje kvalitetne vodovodne mreže jer trenutno rubne mesne zajednice kao i 5 prigradskih naselja nemaju rešeno snabdevanje pijaćom vodom. Transformaciju će pretrpeti dispečarska i ostale službe koje su trenutno NON STOP dostupne u savremeni CALL centar. Da razmišljaju u korak sa vremenom govori i podatak o donaciji Holandske vlade na Vodozahvatu I, gde je postavljeno pilot postrojenje. Dosadašnji rezultati ovog pilot postrojenja pokazuju da je moguće uspešno ukloniti štetne sastojke vode (gvožđe, arsen i amonijak) bez dodavanja hemikalija.

Za kraj citiraćemo direktoricu JKP-a Snežanu Pejčić:
"Želim da istaknem značaj odnosa sa našim korisnicima, jer oni su pored izvorišta vode i naših zaposlenih - jedan od najznačajnijih resursa".

Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1232
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.