Komentara: 2
Pregleda: 3397

„Subotnja ptica“ odletela na Internet

17.02.2014. u 18:19h
Izvor: Subotica.com
Izabrane kolumne subotičkog novinara i publiciste Tomislava Vojnića nova je knjiga koja se ovih dana našla na Internetu, te će tako biti dostupna čitaocima širom sveta.
„Subotnja ptica“ odletela na Internet

U njoj su sakupljeni tekstovi koje je ovaj autor tokom osmadesetih i početkom devedestih godina prošlog veka objavio u Subotičkim novinama.

Štampano izdanje knjige izašlo je 2003. godine u redakciji književnika Boška Krstića, a recenziju je napisao pesnik i romanopisac Lazar Merković. Između ostalog on je, predstavljajući knjigu, zapisao:

"...Vešto varirajući novinarsku formu, od anegdotalnog zapisa, faktografije, crtice, preko osvrta i kolumnističkog komentara do ambicioznog intervjua, Vojnić je duhovito, odnegovanim stilom, toplo, predstavio ne samo mnoge događaje, manje ili veće civilizacijske, kulturne pomake u našoj mikro sredini nego i one duhovne sitnice koje na osoben način usmeravaju (napred) ljude, društva, ili ih inercijom događaja naših ziceraških naravi...ometaju, štaviše – teraju unazad..."!

Ukratko, ova knjiga je slika i prilika Subotice neposredno pred raspad Jugoslavije, s posebnim osvrtom na prve ratne godine.

Knjiga je izašla iz izdavačke kuće Megas3ms - Subotica i možete je naći na internet sajtu: knjizevniklub.com.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3397
Povezane teme

tomislav vojnić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.