Komentara: 44
Pregleda: 6632

Sugrađani na funkcijama u republičkom i pokrajinskom parlamentu i vladi

16.05.2024. u 15:09h
Izvor: Subotica.com
Nakon decembarskih izbora za vlast na republičkom i pokrajinskom nivou, a zatim i formiranja skupština i vlada, iz Subotice i neposredne okoline imamo dvanaest funkcionera, od toga po jedan ministar i pokrajinski sekretar, ali i predsednik Skupštine Vojvodine.
Sugrađani na funkcijama u republičkom i pokrajinskom parlamentu i vladi

Iz redova SNS-a jedini sa teritorije krajnjeg severa naše zemlje koji je ušao u Skupštinu Srbije kao poslanik je Milimir Vujadinović, dok će SVM zastupati Balint Pastor i Akoš Ujhelji.

Tomislav Žigmanov, kao predstavnik hrvatske manjine u Srbiji, dobio je novi mandat u ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Što se tiče Autonomne pokrajine VoJvodine, u novosadskom parlamentu od Subotičana tu su Jasmina Stevanović, Bojana Jelić, Anđelika Nađ Nemedi ispred liste koju predvodi SNS, Ljubica Bertović sa liste Ruske stranke, odnosno Robert Šebek i Nemanja Šarčević sa liste "Srbija protiv nasilja".

Predsednik Skupštine APV je član SVM Balint Juhas. U pokrajinskој vladi ostaje Nenad Ivanišević (SDPS) kao sekretar za oblast turizma i privrede, u resoru koji je i do sada vodio.

Sugrađani na funkcijama u republičkom i pokrajinskom parlamentu i vladi- Sekretarijat i u predstojećem mandatu očekuju mnogi izazovi i mnogo rada ali uz posvećenost i ideje koje su koncipirane u prethodnom periodu i koje su započete u prethodnom mandatu, poput programskih mera i projekata, planirano biće i realizovano uz uvažavanje svih strateških partnera i zajednički rad sa svim nivoima vlasti, predstavnicima privrede, turističkih delatnika i akademske zajednice - poručio je Ivanišević povodom reizbora.

Tu su još i državni sekretari ali nažalost od većine nismo uspeli da nađemo biografije kako bismo utrdili njihovo prebivalište.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 44
Pregleda: 6632
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.