Komentara: 0
Pregleda: 1090

Sukob ukusa

15.02.2009. u 10:36h
Izvor: Subotičke novine
<p>Nije preterivanje! Narodno pozori&scaron;te je u ofsajdu. Kladioničari, mnogi mu&scaron;karci, a i žene kojima ovi prethodni i fudbal zajedno sa njima, nisu odvratni, znaju &scaron;ta to znači. To je situacija kada neko istrči i nađe se ispred ostalih kada za to nije vreme.</p>

Kad se to desi taj što je u ofsajdu mora da stane.
Gradnja Narodnog pozorišta je zastala upravo zbog tog ofsajda jer su majstori istrčali mnogo ispred državnih blagajnika.
Dunđeri su odskočili na deseti metar visine, a blagajnici su negde oko sedmog. Dužni su devet miliona za ono što je urađeno, evo kasne nekoliko mesaeci.
Toga nema u zvaničnim izveštajima, nema konferencija za štampu, nema okruglih stolova, nema novca, nema informacija. Ćute oni koji su dužni da pričaju i kad im je do tišine!

Imaju oni tamo jednog insajdera, izdajnika. Postoje stvari koje ne mogu da se predvide.
Kad je počelo rušenje jedno mače se okotilo negde u nekim krpama koje su glumci ostavili za sobom. Mačke se vezuju za prostor i tako je to šareno mače tu ruševinu uzelo za svoju kuću. Njegova majka je stradala od otrovanih golubova.
Mače su usvojili majstori koji su stigli na gradilište, najveće gradilište koje su zajednički osnovali Grad Subotica, Pokrajina Vojvodina i Država Srbija.

Bilo je masnoće na tom gradilištu i mače je raslo zajedno sa investicijom.
Porastao je mali trta, ugojio se.

Eno, već dva meseca ga gledam kako kalira, a nije neka zima. Proredili se majstori na građevini, sve ih je manje i sve ređe dolaze, a ono mače sve mršavije.
Ne očekujem da će o trošku države ovo mače skoro dobiti parče švargle, jer glavni ortak od ova tri finansijera, vlasnik električne energije u Srbiji, poslao je izvršitelja da uteruje dug za struju. Bruka je izbegnuta, investicija je ostala u državnom elektrosistemu ali je u dubokoj finansijskoj ofsajd poziciji. Sada nazad nema. Ovo su drugačiji ofsajdi jer ovde onaj ko kasni mora da stigne onoga što je odmakao.

Istina, ovde ne može da se ćuti ni o sukobu ukusa. To je nova pojava u ovoj državi.
Visoki činovnik u Ministarstvu finansija, državni sekretar u Ministarstvu kulture Nadica Momirov, u izjavi za mediji ne odriče da je bila protiv gradnje pozorišta. Naprotiv, kaže da se protivi ali dužnost državnog sekretara traži suprotno, da podstiče gradnju. Kako isplivati živ iz tog sukoba zavičajne ljubavi prema antičkoj lepoti uništenog portala Narodnog teatra na jednoj i vojničke obaveze prema partiji, državnoj službi na drugoj strani. Možda može da se živi u sukobu interesa ali kako se opstaje u vrtlogu sukoba ukusa???

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1090
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.