Komentara: 2
Pregleda: 1564

Summer3p - 20 godina prijateljstva i dobre energije

17.07.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Dvadeseti jubilarni Summer3p festival održaće se pod sloganom “20 years of being different” od 22. do 24. jula na novoj lokaciji nekadašnje kasarne “Petar Drapšin”, na putu između Subotice i Palića, a sadržajan program je u skladu sa proslavom dve decenije postojanja.
Summer3p - 20 godina prijateljstva i dobre energije

Summer3p je mnogima sinonim za 20 godina jedinstvenog letnjeg doživljaja za sve generacije, a 20. rođendan proslavićemo jedinstvenim izvođačima koji će biti spoj svega onoga što je Summer3p oblikovalo tokom 2 decenije, u muzičkom smislu, dok će dnevni i radioničarski programi obuhvatiti sve teme kojima se Summer3p bavio 20 godina, sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustva u modernom stvaralaštvu - saopštili su organizatori.

Muzički program Summer3p festivala kruniše Nakadia, jedna od najtraženijih DJ dama poreklom sa Tajlanda. Pored nje, nastupiće dvojac iz Velike Britanije OC & Verde, zatim Khainz iz Švajcarske, a Siniša Tamamović i Marko Feliner vrteće svoje setove kao gosti iz ex-Yu regiona.

Summer3p - 20 godina prijateljstva i dobre energijeJubilarni, dvadeseti Summer3p festival obeležiće i nastupi izvođača elektronske muzike, koji su svojim radom i saradnjom, tokom dve decenije oblikovali Summer3p u muzičkom smislu, tako da će publika imati priliku da čuje i vidi nastupe Chrono B2B Ascaloon, zatim Kibz B2B Dfndr i Timika B2B Natasha. Lokalna podrška muzičkom programu biće Rale Vuković, Neomodern, Gustav Jr i Andy Dee.

Tokom dana, od 17 časova, goste očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi. Nedelja, 24. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajniji nego predhodnih godina.

Summer3p - 20 godina prijateljstva i dobre energije

Likovnu radionicu, vodiće Emil Kadirić, akademski slikar iz Subotice, koji 18 godina sarađuje sa Summer3p festivalom, dok će TNG art radionicom koordinirati street art umetnik Otto Zakar a posetioci mogu doneti neki svoj odevni predmet i sprejevima, kroz šablone učiniti ga unikatnim. Anastazia Mezei, u subotu i nedelju popodne, učiće sve zainteresovane kako da naprave svoju Mandalu a Nebojša Jurčić vodiće praktičnu obuku kroz proces stvaranja stripova. Radionicu o klimatskim promenama vodiće Dragana Radulović, stručnjak za klimatske promene u saradnji sa strip art radionicom i "Planet Kind" udruženjem, koje će sva tri dana festivala predstaviti višekratne proizvode bez plastike. GIFFEST će se tokom večeri prikazati izborom najpopularnijeg video materijala iz regiona a platforma za multimedijalno istraživanje SXABLON imaće svoj pop up store u sklopu dnevnog programa.

Summer3p - 20 godina prijateljstva i dobre energije

Specijalni gosti porodičnog dana u nedelju (24.07.) biće mladi pevači Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia", dok će nedeljno popodne uz aerobik & finess, realizovati AKA Fight Fitness i N centar, Svi posetioci porodičnog dana moći će da zaigraju i društvene igre od 7 do 77 za stolovima kluba ljubitelja društvenih igara Stronghold. Rado viđeni gosti Summer3p festivala, Udruženje "ZaJedno" i ove godine izradiće svoj crtež na platnu u saradnji sa likovnom radionicom.
Tokom sva tri dana manifestacije, biće postavljena izložba skulptura u prostoru zajedno sa radovima likovne radionice 2009–2021. i fotografijama Summer3p festivala Heritage 2003–2021.

Summer3p - 20 godina prijateljstva i dobre energije

Summer3p festival podržavaju Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1564
Povezane teme

summer3p

program summer3p

festival elektronske muzike

summer3p festival na paliću

summer3p radionice

summer3p porodični dan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.