Komentara: 0
Pregleda: 1520

SuperTV uskoro bez frekvencije

20.03.2009. u 10:42h
Izvor: Kurir
<p>Republička radiodifuzna agencija počela je sa oduzimanjem dozvola za emitovanje programa. Prva na udaru zbog dugovanja na&scaron;la se subotička Super TV, koja od ponedeljka ne sme da emituje program.</p>
SuperTV uskoro bez frekvencije

Kako smo nezvanično saznali ista sudbina bi uskoro mogla da zadesi i jednu od televizija koja ima nacionalnu frekvenciju.

- Super TV iz Subotice koja ima regionalnu frekvenciju ostala je bez dozvole za emitovanje programa zbog duga prema RRA većem od 30 miliona dinara. Taj dug je gotovo cela naknada za jednu godinu. Njima je poslat nalog da prekinu emitovanje. Ukoliko to ne uradi u narednim danima, gašenje će ići i prisilnim putem. U Republičkoj radiodifuznoj agenciji postoji poduži spisak onih koji kasne sa uplatama emisionih naknada, a rešenje o oduzimanju frekvencije dobiće sve televizije koje ne plaćaju. Među njima su i one koje su dobile nacionalnu frekvenciju - otkriva naš izvor iz RRA.

I Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, potvrđuje saznanja Kurira da je subotičkoj Super TV oduzeta dozvola.
- Sada je u toku period kad su poslate opomene na adrese emitera koji duguju naknadu RRA. Ako emiteri ne plate dugovanja posle isteka roka u opomeni, RRA će započeti proceduru oduzimanja dozvola - naglasio je Karadžić. On nam je, takođe, potvrdio da se na ovom spisku dužnika nalaze i emiteri koji imaju nacionalnu frekvenciju.

 

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1520
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.