Komentara: 5
Pregleda: 1972

Sutra 10. sednica Skupštine grada

02.06.2021. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada Subotice sastaće se sutra 10. put i razmatraće 10 tačaka dnevnog reda, među kojima su promene Statuta Grada, Odluka o konsolidovanom računu za minulu godinu i Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom.
Sutra 10. sednica Skupštine grada

Kako je najavio Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom predstavlja pravni osnov za funkcionisanje Regionalne deponije u punom kapacitetu.

- Regionalna deponija je najsavremenija u zemlji, a kada je doneta još uvek važeća Odluka o komunalnoj delatnosti, ona još uvek nije postojala. Suština je da će se nabaviti nova vozila, povećati broj zaposlenih u narednom periodu, a ona definiše osnovne metode i aktere procesa prikupljanja otpada i prvi put se identifikuje Regionalna deponija u celom sistemu upravljanja otpadom - objasnio je Pastor. - Ništa se neće desiti preko noći, sve mesne zajednice treba da se uvedu u sistem i dok se u potpunosti ne pređe na sprovođenje nove, primenjivaće se i neke odredbe stare Odluke.Sutra 10. sednica Skupštine gradaOdbornici će sutra odlučivati i o prvoj izmeni Programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“, kojom će se, kako je objasnio Pastor, stvoriti uslovi da Subotica konkuriše na program „Čista Srbija“ koji finansiraju naša država i Kina.

- Trenutno je u toku priprema za drugu grupu lokalnih samouprava u koje spada i Subotica, i treba da se izradi projektna dokumentacija vredna 8,9 miliona dinara, koje pokrivaju Grad Subotica i JKP „Vodovod i kanalizacija”. Ukoliko budemo uspešno aplicirali imaćemo velike investicije, izgradnja 110 kilometara kanalizacione mreže u Subotici i drugim naseljima, kao i prečistači u Bajmoku i Čantaviru - najavio je Pastor.

Na 10. sednici Skupštine grada usvojiće se i završni račun Grada za 2020. godinu, odlučivaće se i o nekoliko personalnih rešenja, a pred odbornicima će se ponovo naći izmene Statuta grada, kojim konačno biti zaokružen proces oko uvođenja bunjevačkog jezika u službenu i ravnopravnu upotrebu na teritoriji Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1972
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.