Komentara: 6
Pregleda: 1983

Sutra 20. sednica Skupštine grada Subotice

02.03.2022. u 12:42h
Izvor: Subotica.com
Sutra 20. sednica Skupštine grada Subotice

Na sutrašnjoj, 20. sednici Skupštine grada odbornici će odlučivati o 25 tačaka dnevnog reda, među kojima su najznačajnije pristupanje izradi plana razvoja Grada Subotice za period 2023-2032. godine i Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za 2022. godinu.

- Plan treba da obuhvata sve ono što je značajno za razvoj grada, infrastrukture, zaštite životne sredine, socijalna pitanja... Razvoj železnice i završetak „Ispilon“ kraka, kao i mere  za zaštitu životne sredine stvaraju solidnu osnovu za razvoj grada. Taj plan treba da sadrži i konkretne mere i akcije koje će se realizovati u periodu od deset godina – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za 2022. godinu moći će da se raspišu tri konkursa za poljoprivredne proizvođače. Oni će se odnositi na sufinansiranje kamata za kredite, kontrolu plodnosti zemljišta i održavanje seoskih manifestacija. Ukupna vrednost biće sedam miliona dinara i konkursi će biti raspisani vrlo brzo po donošenju ove odluke.

Sutra 20. sednica Skupštine grada SuboticeUz ovo, odbornici će razmatrati izveštaje o radu fondova i fondacija čiji je osnivač Grad i njihovi finansijski planovi, kao i imenovanje članova nadzornih odbora javnih i javno-komunalnih preduzeća.

- Iako je u jeku izborna kampanja, imao sam sastanak sa šefovima odborničkih grupa da sve bude dostojno Subotice i da atmosferu iz kampanje ne prenosimo na sednicu gradske skupštine, nego da sve bude mirno i dostojanstveno, da ne unosimo tenziju koja je prisutna u kampanji – dodaje Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1983
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.