Komentara: 7
Pregleda: 1545

Sutra 26. sednica Skupštine grada Subotice

07.09.2022. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Sutra 26. sednica Skupštine grada Subotice

Na sutrašnjoj, 26. sednici Skupštine grada Subotice odbornici će odlučivati o devet tačaka dnevnog reda, među kojima je izmena godišnjeg programa poslovanja preduzeća „Park Palić“, koja podrazumeva nastavak radova na izgradnji akva parka.

- Na prvi pogled možda se čini da je ovo jedna rutinska tačka, pošto Skupština grada da je saglasnost na programe poslovanja svih javnih i javno komunalnih preduzeća Grada Subotice. Ali u ovom slučaju se ne radi o nekim tehničkim, rutinskim stvarima, već o praktično velikoj svoti novca i o nekim dešavanjima na koja smo čekali godinama,  možda i decenijama. Program poslovanja Doo „Park Palić“ se menja zbog toga što će se uvrstiti u budžet preduzeće ovih 230 miliona dinara za nastavak izgradnja akva parka i uređenja starog termalnog bazena. Ovo su sredstva dobijena od Republike Srbije a od Pokrajine smo dobili 36.5 miliona dinara za sanaciju Vikend naselja na Paliću. Radi se o delu naselja Palić veoma blizu jezera i turističkoj zoni, koji je bio potpunosti zapušten tri decenije – najavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Sutra 26. sednica Skupštine grada Subotice

Uz to, na sutrašnjoj sednici će se doneti trogodišnji Program energetske efikasnosti Grada, koji se tiče prvenstveno ustanova kojima upravlja lokalna samouprava.

- Nije loše da podsetimo građane da je lokalna samouprava prvi put nedavno raspisala javni konkurs i za građane za domaćinstva za energetsku efikasnost u visini od 24 miliona dinara. Pristiglo je ukupno 645 prijava građana, odnosno domaćinstava, i uskoro se može očekivati donošenje odluke povodom ovog konkursa – ističe Pastor. – Na sutrašnjoj sednici ćemo  i doneti novu Odluku o osnivanju budžetskog fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice. Grad je stipendirao studente, odnosno učenike, i u prethodnom periodu, a  ovom odlukom će se kriterijumi stipendiranja precizirati, učiniti još pravičnijim. Grad stipendira 20 studenata, 43 srednjoškolaca i 40 osnovaca ukupnom iznosu od 2,5 dinara na godišnjem nivou.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 1545

Povezana vest

Povezane teme

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.