Komentara: 4
Pregleda: 1327

Sutra 28. sednica Skupštine grada Subotice

02.11.2022. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj , 28. sednici Skupštine grada odbornici će odlučivati o 16 tačaka dnevnog reda, među kojima su Program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Izveštaj o ostvarenju budžeta u perodi od januara do kraja septembra, imenovanje direktora javnih preduzeća. Prenos na sajtu možete pratiti od 9 časova.
Sutra 28. sednica Skupštine grada Subotice

Kako je najavio predsednik Skupštine grada Balint Pastor,  Program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta se usvaja svake godine, a saglasnost na njega daje Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

- Svake godine je sve manje poljoprivrednog zemljišta koje se može izdati u zakup. Razlog tome j restitucija, građani vraćaju svoju imovinu i zbog toga je sve manje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje se može dati u zakup.  Ali i uz umanjenje površina, grad će ostvariti prihod koji premašuje 106 miliona dinara. Ta sredstva će se u potpunosti investirati u razvoj poljoprivrede, konkretno u izgradnju i održavanje kanala za odvodnjavanje za edukaciju za protivgradne mere, navodnjavanje i poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta – objasnio je Balint Pastor.

Izveštaj o ostvarenju budžeta u periodu od 1.  januara do 30. septembra 2022. godine govori da je ostvarenje budžeta 66 odsto, što je bolje nego lane.

- Kada pričamo o budžetu, o rebalansu, o izveštaju o ostvarenju budžeta, uvek govorim da dugujemo zahvalnosti građanima što plaćaju porez na imovinu i onim privrednim društvima koji zapošljavaju naše sugrađane u našem gradu i plaćaju poreze na zarade. Što se tiče poreza na zarade, ostvarenje je 72,33 odsto do kraja septembra, dok je kod poreza na imovinu ostvarenje 71,60 odsto, znači da se na zavidnom nivou  ostvaruju ovi prihodi – naglasio je Pastor. – Sredstva se racionalno troše, sve pristigle obaveze izmiruju se blagovremeno čak i pre roka i sve to ne utiče na likvidnost budžeta našeg grada.

Sutra 28. sednica Skupštine grada Subotice

U četiri javno komunalna preduzeća imenovaće se direktoro – na čelu „Čistoće“ ostaje Slobodan Milošev, „Stadiona“ Tamara Dimitrioski, „Parkinga“ Milorad Slijepčević i „Pogrebnog“ Vesna Prćić. Doneće se I odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma i Romkinja u periodu od 2022. do 2027. Godine.

- Ovaj akcioni plan je izrađen uz koordinisani rad Saveta za unapređenje položaja Roma na teritoriji grada Subotice sa radnim grupama, Usvajanjem ovog  Plana, grad će, sa jedne strane, ispuniti određene uslove Evropske unije, dok, s druge strane, sve ovo predstavlja preduslov za otvaranje određenih evropskih fondova za socijalnu zaštitu - dodaje Pastor.

Sednicu možete da pratite u četvrtak od 9 časova na našem sajtu ili na RTV Yueco

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1327

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.