Komentara: 0
Pregleda: 1218

Sutra obeležavanje 111 godina od osnivanja prvog bioskopa u gradu

30.09.2022. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
U subotu od 17h biće upriličen bogat program o Aleksandru Lifki, a povodom 111 godina od osnivanja prvog stacionarnog bioskopa u Subotici.
Sutra obeležavanje 111 godina od osnivanja prvog bioskopa u gradu

Nakon polaganja venca na bistu Aleksandra Lifke (17h), u bioskopu koji nosi njegovo ime, biće upriličen kratak osvrt na stalnu postavku izložbe, a potom je na programu razgovor o Lifki u kom učestvuju reditelj Zoltan Šifliš, profesor u penziji Đula Ditrih i direktor Art bioskopa "Aleksandar Lifka" Aleksandar Toković.

U muzičkom delu programa, posetioci će imati priliku da čuju originalnu filmsku muziku Aleksandra Lifke u interpretaciji Marija Radonjića.

Zahvaljujući saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom biće emitovana tri originalna filma Aleksandra Lifke - "Osvećenje vodice kod pravoslavnih Srba u Subotici (1912)", "25-ogodišnji jubilej FK „Bačka“ u Subotici 3-6. juna 1926. godine" i "Proslava u Subotici povodom novog naziva države na dan 13. oktobra 1929. godine"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1218
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

bioskop Lifka Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.