Komentara: 1
Pregleda: 1797

Sutra počinje 41. "Vojvođanska zlatna rukavica", Marko Pižurica brani boje Srbije

22.08.2023. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Subotica će od 23. do 27. avgusta biti domaćin 41. Međunarodnog bokserskog takmičenja za omladince - „Vojvođanska zlatna rukavica“ koji organizuje Bokserski savez Srbije uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“.
Sutra počinje 41. "Vojvođanska zlatna rukavica", Marko Pižurica brani boje Srbije

Jedan od najjačih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji će okupiti oko 180 takmičara iz 15 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati oko 20 reprezentativaca među kojima je i bokser Spartaka Marko Pižurica.

Pored Marka koji će se takmičiti u kategoriji do 80 kilograma, na spisku izabranika srpskog selektora Nebojše Čurovića nalaze se Luka Ranković (60 kg), Severdžan Gaši (48 kg), Luka Mihajlović (57 kg), Hristofer Dimitrov (67 kg), Filip Džida (63,5 kg), Filip Durtanosi (60 kg), Đorđe Jojić (67 kg), Vladimir Beriša (63,5/67 kg), Hamza Rašljanin (67 kg), Lazar Bovan (71 kg), Nikola Cvetković (71kg), Strahinja Mitrović (75 kg), Srđan Teofilović (80 kg), Srđan Tomić (86 kg).

- Imali smo izuzetno jake i kvalitetne pripreme za turnir u Subotici. Zajedno smo svi već dve nedelje i maksimalno smo spremni i motivisani da Srbija, na takmičenju kome smo domaćini i koje je jedno od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije, osvoji veliki broj medalja. Srpski boks raste iz nedelje u nedelju, vredno i predano se radi na putu koji smo izabrali i trasirali, a to je put koji vodi ka svetskom vrhu – jasan je selektor Čurović.

Prvi deo turnira održaće se u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ (MESŠC) a borbe počinju u 16 časova, dok su polufinalne i finalne borbe za dane vikenda u Hali sportova. Prvog dana vikenda takmičenja počinju u 16 časova, a finalni dan je u nedelju od 18,30 časova.

Ulaz za posetioce i ljubitelje boksa je za sve dane turnira besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1797
Povezane teme

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

bokserski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.