Komentara: 3
Pregleda: 2333

Sutra počinje dvodnevni stručno-naučni skup "Dani dr Svetomira Bojanina" na Paliću

13.06.2024. u 14:18h
Izvor: Subotica.com
Stručno-naučni skup "Dani dr Svetomira Bojanina" održaće se 14. i 15. juna u Kongresnoj sali "Elit Palića", a učešće na ovom skupu uzeće više od 200 učesnika iz preko 15 gradova iz cele Srbije. Skup počinje sutra, u 12.30 a svečano zatvaranje je u subotu u 16.30.
Sutra počinje dvodnevni stručno-naučni skup "Dani dr Svetomira Bojanina" na Paliću

Ovaj naučni skup održava se po prvi put, a program je kreiran tako da svim posetiocima pruži kvalitetan naučni sadržaj koji će im pomoći  u daljem radu u matičnim ustanovama. 

 - Program počinje u petak, od 12.30. Podeljen je na tri tematske oblasti kojima se i sam profesor za života bavio - "Rani razvoj i rana intervencija" - tema koja je veoma aktuelna među roditeljima u Srbiji danas, zatim "Tretman pokretom" i "Škola kao bolest" što je ujedno i naslov knjige profeosra Bojanina, o izazovima koje savremeno školovanje nosi sa sobom, pre svega za roditelje ali i za zaposlene u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Hteli smo da ovim temama pružimo celokupnu sliku i sadržaje svim učesnicima - ističe Boris Živkov, pomoćnik direktora OiSŠ ,,Dr Svetomir Bojanin“.

Sutra počinje dvodnevni stručno-naučni skup "Dani dr Svetomira Bojanina" na Paliću

Cilj ovog skupa je da podigne svest lokalne zajednice o izazovima sa kojima se sreće ova kategorija osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, a ideja je da to pre svega učine stručna lica, predavači sa eminentnih visokoškolskih ustanova. 

 - Učešće na ovom skupu uzeće preko 200 učesnika, iz preko 15 gradova iz cele Srbije, a imamo i goste iz Republike Srpske, i to su ljudi iz različitih oblasti - defektološke nauke, sociološka zaštita, medicinske naule. Predavači nam dolaze sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, sa katedre za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, sa Faspera (bicši Defektološki fakultet), zaista velika imena iz oblasti defektoloških nauka - ističe Miodrag Stankov, direktor OiSŠ "Dr Svetomir Bojanin".

Sutra počinje dvodnevni stručno-naučni skup "Dani dr Svetomira Bojanina" na PalićuIdeja organizatora skupa je da se u čast profeosra Bojanina svake godine odražava naučni skup, koji se temelji na njegovim radovima.

 - Dr Svetomir Bojanin bio je jedan od najpoznatijih i najznačajnijih srpskih dečjih psihijatara i neuropsihijatara, jedan od utemeljivača neuropsihologije razvojnog doba, jedan od utemeljivača reedukacije psihomotorike i jedan od modela po kome naša škoal radi i po kome je prepoznatljiva. Profesor je bio zaista veliki čovek i naučnik, i ovo je najmanje što možemo da učinimo u njegovu čast - dodaje Stankov.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2333
Povezane teme

naučni skup Subotica

boris živkov

oisš dr svetomir bojanin

miodrag stankov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.