Komentara: 9
Pregleda: 3809

Sutra se održava 22. sednica Skupštine grada

14.07.2014. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, 22. po redu, na dnevnom redu između ostalih tačaka naći će se imenovanje, odnosno produživanje mandata za pet vršilaca dužnosti direktora javnih preduzeća. Prenos sednice možete da pratite na našem sajtu od 9 časova.
Sutra se održava 22. sednica Skupštine grada

Na dnevnom redu sutra će se naći 25 tačaka među kojima su donošenje Odluke o donošenju Plana za unapređenje stanja palićkog jezera i njegove okoline, zatim donošenje Odluke o dodeli priznanja "Pro Urbe" i zvanja "Počasni građanin", kao u usvajanje izmena i dopuna Odluke o komunalnom redu.

Na dnevnom redu će se naći  i donošenje Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za blokove 201, 202, 203 i 206 namenjene za komercijalnu upotrebu, južno od Segedinskog puta i zapadno od obilaznice oko Subotice.

Pred odbornicima će se naći i nekoliko tačaka o komunalnom redu, izmeni osnivačkih akata javnih preduzeća, kao i potvrđivanje Odluke o određivanju osposobljenih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje tokom vanrednih okolnosti.

Skupština odlučuje o vršiocima dužnosti javnih preduzeća

Gradsko veće je pre desetak dana uputilo Skupštini na usvajanje pet novih-starih VD direktora i to za preduzeća Direkcija za izgradnju Grada Subotice, Zavod za urbanizam Grada Subotice, Suboticagas, Subotička toplana i Radio Subotica.

Za vd direktora Direkcije za izgradnju Grada predložen je Blau Peteru, dipl. elektroinženjer čiji mandat na istoj poziciji prestaje 21. avgusta. Za vršioca direktora JP "Zavod za urbanizam Grada Subotice" predložena je Timea Tripolszki, dipl. ekonomista, takođe dosadašnji vd ovog preduzeća.

Po predlogu Gradskog veća vd direktora JP "SuboticaGas" u novom mandatnom periodu od šest meseci trebao bi biti msc Dragan Božinović, dipl. ekonomista, dok na istoji poziciji ali u okviru preduzeća JKP "Subotička toplana" predlaže se Dervo Ahmetović, dipl. ekonomista.

Za vršioca dužnosti direktora JP "Radio Subotica" na novi mandat predlaže se Ljubiša Stepanović, novinar.

Ukoliko Skupština usvoji predloge Gradskog veća, sve funkcije vršilaca dužnosti direktora zasnivaju se na period od 6 meseci, a novi mandat počinje od 22. avgusta.

Više o ovome možete pogledati u povezanoj vesti.

Prenos sednice možete da pratite sutra od 9 časova na našem sajtu, ali i na televiziji YuEco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 dana
Komentara: 9
Pregleda: 3809

Povezane vesti

Povezane teme

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.