Komentara: 20
Pregleda: 7388

Sutra štrajk upozorenja prosvetara

27.10.2015. u 16:39h
Izvor: Radio Subotica
Subotički gradski odbori Sindikata obrazovanja Srbije i Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine održaće sutra jednočasovni štrajk upozorenja. To znači da neće držati prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.
Sutra štrajk upozorenja prosvetara

Kako saznaje Radio Subotica, u štrajku će učestvovati svi članovi subotičkog Sindikata obrazovanja u 22 osnovne organizacije–od predškolskog do visokog obrazovanja. Prema trenutnim informacijama iz NSPRV–a, štrajk će biti organizovan u 8 od ukupno 13 škola u kojima imaju članstvo, a očekuju da se sa njima solidarišu i zaposleni koji nisu sindikalno organizovani.

Odluku o štrajku upozorenje donela su četiri prosvetna sindikata na republičkom nivou, nezadovoljna socijalnim dijalogom i realizacijom Sporazuma koji su potpisali sa Ministarstvom prosvete nakon prošlog višemesečnog štrajka.

U Odluci je naglašeno pitanje datuma i visine isplate jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju, kao i donošenje Zakona o platama zaposlenih u javnim službama, kojim bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 7388

Povezana vest

Povezane teme

štrajk prosvetara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.