Komentara: 23
Pregleda: 9864

Svaki drugi brak u Subotici mešovit

21.01.2016. u 22:32h
Izvor: TV Subotica
Svake godine u Subotici se sklopi između 550 i 650 brakova. Prema statistici koju vodi matičarska služba Gradske uprave, svaki drugi brak je mešovit. Ovi podaci se uzimaju na osnovu izjašnjavanja budućih mladenaca o nacionalnoj pripadnosti, s tim da nisu obavezni da se o ovom pitanju izjasne.
Svaki drugi brak u Subotici mešovit

U poslednji 10 godina od kada matičarska služba vodi statistiku o nacionalnoj pripadnosti budućih supružnika, većih oscilacija nije bilo i mešoviti brakovi čine polovinu od ukupno sklopljenih brakova na teritoriji Grada Subotice. Najviše su u rubrici ostali, što znači da se stranke nisu izjasnile ili su u pitanju brakovi sa stranim državljanima. Potom slede srpko-mađarski i srpsko-bunjevački brakovi.

Ono što je interesantno, je da se poslednjih godina pokazuje tendencija porasta brakova gde je jedna strana strani državljanin, i takvih brakova je 2014. bilo 46, a prošle godine 48.

Podaci pokazuju da još uvek ima brakova u kojoj se jedna strana izjašnjava kao Jugosloven, i takvih brakova na godišnjem nivou bude između 12 i 15.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 9864
Povezane teme

sklapanje braka

mešoviti brakovi u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.