Komentara: 48
Pregleda: 5420

Svaki peti stanovnik Subotice ima završenu samo osnovnu školu

15.08.2023. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Prema podacima Zavoda za statistiku na osnovu popisa koji je sporoveden tokom prošle godine, svaki peti stanovnik ima zavšenu samo osnovnu školu, dok najveći broj naših sugrađana ima završenu srednju četvorogodišnju školu - oko 30 hiljada.
Svaki peti stanovnik Subotice ima završenu samo osnovnu školu

Prošlogodišnji popis stanovništa u Subotici pokazao je da je više od 1.100 naših sugrađana bez ikakve školske spreme, da nepotpuno osnovno obrazovanje ima više od pet i po hiljada stanovnika, dok srednjoškolsku diplomu nema 21.810 stanovnika Subotice. Broj nepismenih je ispod 5 proceata.

Najviše je naših sugrađana koji imaju završenu samo srednju školu, i to nešto više od polovine. Među njima je najmanji broj gimanzijalaca, oko oko 21 hiljadu čine oni sa trogodišnjom srednjom školom, dok je najveći broj onih koji su završili četvorogodišnju srednju školu stručnog usmerenja - oko 30 hiljada, što čini nešto manje od jedne tećine ukupnog stanovništa našeg grada. 

Broj onih koji su se nakon srednje škole odlučili za određenu specijalizaciju je nešto veći od hiljadu, dok je onih sa višim obrazovanjem blizu 6 hiljada. 

Veliki broj naših sugrađana ima diplomu visokog obrazovanja - oko četrnaest i po hiljada, ili svaki sedmi odrasli stanovnik Subotice. 

Prema udelu kompjuterski pismenih sanovnika, Subotica se u našoj zemlji kotira izuzetno visoko - preko 40 procenata naših sugrađana je kompjuterski pismeno. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 dana
Komentara: 48
Pregleda: 5420
Povezane teme

popis stanovništva

popis u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.