Komentara: 5
Pregleda: 3369

Sve hokejaške selekcije Spartaka nastupaju na turnirima, dok se čeka led na njihovom terenu

07.12.2020. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
Sve hokejaške selekcije Spartaka nastupaju na turnirima, dok se čeka led na njihovom terenu

Vikend 28. i 29. novembar, bio je obeležen nastupima svih mlađih selekcija Hokej kluba "Spartak".

Selekcije U8 i U10 su nastupile na drugom ovosezonskom turniru Prvenstva Vojvodine u Novom Sadu, sa dve selekcije U10 i sa jednom U8. Pored njih učešće su uzele i po dve selekcije u obe kategorije "Vojvodina" i po jedna "NS stars".

- Turnir se igrao jednokružno, svako sa svakim unutar svoje kategorije po jedna utakmica (od 24 minuta), i u skladu sa svim važećim pravilima IIHF i SHKLV. Bila je ovo odlična prilika da sva deca "ukrste palice" i pokažu nivo svog trenutnog hokejaškog znanja - objašnjava Uroš Breskovac iz Hokej kluba "Spartak".

Sve hokejaške selekcije Spartaka nastupaju na turnirima, dok se čeka led na njihovom terenuZa Spartak U8 i U10 na ovom turniru su nastupili: Stipić Relja, Poljaković Filip, Katona Sanja, Iveljić Matija, Filip Marko, Trišić Lucien, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Boršoš Augustin, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Kujundžić Andrej, Maravić Stefan, Mandić Petar, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Mandić Marta, Kostić Vuk, Filip Mateo, Simić Milutin, Brestovac Tara, Rajković Marin i Vidaković Aleksa. Treneri: Brestovac Uroš, Kovač Norbert i Bošnjak Luka.

ČEKA SE LEDENA PLOČA - Iako je prvobitno obećano da će se sa postavljanjem ledene ploče na Gradskom klizalištu početi 1. decembra i da će se led moći koristiti od 7. decembra, nažalost to se još uvek nije dogodilo - zaključuje Uroš Brestovac. - Svi klubovi i klizališta u regioni, iako su u zatvorenim halama, nesmetano rade već nekoliko meseci unazad, i to i za građanstvo i za sportiste, subotička deca , omladina i stanovnici će još uvek morati da čekaju i da se nadaju nekoj razumnijoj "odluci" i zelenom svetlu. - dodaje Brestovac

Selekcije U12, U14 i U16 ove sezone nastupaju u prvenstvu Mađarske. Sva tri uzrasta se takmiče u sklopu "B" nivoa takmičenja, u fuziji sa višegodišnjim partnerima iz Kiškoroša.

Selekcija U14 je gostovala ekipi MAC-a u Budimpešti, koja važi za klub sa jednom od najjačih škola hokeja u Mađarskoj i regionu. Domaćin je slavio rezultatom 14:3 (5:2 6:1 3:0). Otežavajuća okolnost ovoj selekciji jeste povreda prvog golmana ekipe (Peter Feind) koji je praktično jedan od stubova odbrane, a mladost i neiskustvo golmana koji je došao iz nižeg uzrasta su, izmedju ostalog, uzrokovali sa visokim porazom.

Sve hokejaške selekcije Spartaka nastupaju na turnirima, dok se čeka led na njihovom terenu

Selekcija U12 je u nedelju 29.11. u Segedinu bila domaćin ekipi IOGJA iz Sekesfehervara, takođe jednoj od akademija hokeja u Mađarskoj. Posle velike borbe i velikog broja propuštenih šansi za realizaciju, na žalost tretrpljen je poraz rezultatom 3:2 (0:0 2:1 1:1). I pored bolje igre i velikog broja nerealizovanih prilika za gol, kako to u sportu obično biva, usledila je "kazna" na suprotnoj strani, odnosno nepovoljan krajnji rezultat.

Selekcija U16 je u starijim uzrastima odbranila čast i ugled kluba, te je u područnom derbiju, koji je takođe igran u Segedinu, uspela da izvojeva vaćnu pobedu protiv "Szeged Vizmu" rezultatom 6:1 (2:0 1:0 3:1), čime su potvrdili svoj kvalitet i borbu za što boljim plasmanom u ovom rangu takmičenja.

Sve hokejaške selekcije Spartaka nastupaju na turnirima, dok se čeka led na njihovom terenu

Za zajedničke ekipe, od igrača iz Spartaka, na ovim utakmicama su nastupili: Penava Veljko, Đukanović Luka, Antonijević Aleksandar, Vučić Aleksa, Šandor David, Kiš Matej, Janković Ognjen, Kuntić David, Pećerić Slaven, Vučinić Vasilije, Bem Karlo, Gubičak Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Mandić Antonija, Milanko Danilo, Milodanović Filip, Ponjavić Andrija, Popov Novak i Anđelković Luka. Trener: Jaramazović Zoran.

Po rečima Uroša Brestovca, trenera u HK "Spartak". takmičarski nastupi svih selekcija su krenuli već u septembru, i sa obzirom da se većina treninga i dalje sprovodi "na suvom", ovi dečaci i devojčice postižu fantastične rezultate, nadmećući se sa ekipama koje imaju led u svojim halama već nekoliko meseci.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3369
Povezane teme

klizalište subotica

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

klizanje

hokejaški klub spartak

gradsko klizalište

klizališna sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.