Komentara: 3
Pregleda: 4270

Sve se manje pije kafa subotičkim kafićima

19.08.2011. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Sve se manje pije kafa subotičkim kafićima

Sve je manje Subotičana koji ispijaju kafe po kafićima u toku prepodnevnih časova. Ugostitelji kažu da razlog tome nije samo manjak novca, nego i nedostatak vremena zbog poslovnih obaveza. Da se manje kafe popije najbolje osete distributeri kafe koji kažu da je ova godina slabija za 20 do 30 odsto nego prošla, kada je reč o isporuci.

Iako je posećenost kafića i ispijanje kafe drastično opala, još uvek ima onih koji od ovog rituala neodustaju, ali sve ih je manje.

Devedesetih godina, kada su plate u preduzećima bile najmanje, a šverc bio glavni priliv novca, kafići su prodavali najviše kafe. U to vreme sve bašte, bilo da je prepodne ili popodne, bile su popunjene do poslednjeg mesta, jer su se poslovi uglavnom završavali po kafana. Oni koji malo duže rade u ugostiteljstvu kažu da se takva situacija menjala od dvehiljadite pa do danas. Sada su kafići, u odnosi na devedesete, prazni, pomalo zbog para, a pomalo zbog nedostatka vremena. Prosečan kafić u Subotici da dan proda između 150 i 250 kafa, što se može smatrati, više solidnim, nego dobrim prometom. Činjenicu da se manje kafe prodaje iz godine u godinu, osećaju i distributeri.

Ukoliko ste jedna od onih osoba što voli, i može, sebi da priušti zadovoljstvo ispijanja kafe u kafiću, to će vaš koštati negde blizu 100 dinara. Ako uzmemo u obzir da bar 20, od 30 dana u mesecu, popijete kafu u kafiću, mesečni budžet smanjiće vam se za 2000 dinara. Da li je to mnogo za vaš džep, ili ne, to najbolje znate vi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4270
Povezane teme

kafići u Subotici

bašte u subotičkim kafićima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.