Komentara: 0
Pregleda: 1878

Sve spremno za prvomajski uranak

29.04.2010. u 21:08h
Izvor: RTV Yueco
<p>U toku je uređenje Velikog parka na Paliću i druge pripreme koje se odnose na poslove održavanja higijene i zelenila.U Javnom preduzeću "Palić Ludo&scaron;" kažu da za prvomajske praznike osim aktivnosti na održavanju higijene i zelenila na Paliću, čuvarska i stručna služba upravljača će imati pojačane aktivnosti na području za&scaron;tićenih prirodnih dobara.</p>
Sve spremno za prvomajski uranak

Učenici Osnovne škole "Miroslav Antić", danas su pomagali radnicima preduzeća "Palić Ludaš" na uređenju Velikog parka kako bi sve bilo spremno za prvomajske praznike. Radovi na održavanju zelenila i uređenja se privode kraju, kažu u pomenutom preduzeću. Javno preduzeće „Palić - Ludaš" je upravljač na zaštićenim prirodnim dobrima na području Grada Subotice i delom opštine Kanjiža. Pored Specijalnog rezervata prirode „Ludaško jezero", preduzeće upravlja i Specijalnim rezervatom prirode „Selevenjske pustare", Predelom izuzetnih odlika „Subotička peščara" i Parkom prirode „Palić". To je površina od preko 7600 hektara sa trostepenom zaštitom.

Zaposleni će sa pojačanim brojem volontera i ove godine obilaziti sva zaštićena prirodna dobra, kako bi se izbegli požari i druge neželjene pojave, koje su se do sada dešavale. Zbog vetra, koji je najavljen za prvomajske praznike povećana je opasnost od požara, pa je zato potrebna posebna pažnja pri loženju i gašenju vatre. U cilju očuvanja prirodnih vrednosti upućen je apel posetiocima da poštuju postavljene informativne table i sarađuju sa čuvarskom službom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1878
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.