Komentara: 5
Pregleda: 2029

Svečana akademija "75 godina organizovanja ORA" u petak u Velikoj većnici

26.08.2021. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
Svečana akademija "75 godina organizovanja ORA" u petak u Velikoj većnici

Savez udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Srbije (SORAS) i akcijaši Subotice održaće u Subotici svečanu akademiju povodom 75 godina organizovanja omladinskih radnih akcija. SKup će pratiti i izložbe fotografija iz tog vremena.

- Obnova i izgradnja privrednih i infrastukturnih objekata, auto-putevi, hidrocentrale, pruge, fabrike i brojni drugi objekti ostali su kao trajni spomenici brojnih generacija mladih čija su srca, želje i veliki radni napori uloženi da se izgradi zemlja, da se živi bolje - priseća se Vuk Žugić, predsednik SORAS-a. - Dobrovoljni omladinski rad, uz izuzetne radne uspehe, pratilo je drugarstvo, prijateljstvo, obrazovanje, i ono što posebno podsećamo, divno ubeđenje da gradimo svet po meri čoveka.

Žugić je dodao da Udruženje uvek podseća na to osećanje da je bilo važno biti tamo, na radnim akcijama, sa mladima iz cele zemlje, graditi i razvijati sebe i zemlju u kojoj živimo.

Svečana akademija akcijaša Srbije pod nazivom "75 godina organizovanja ORA" održaće se u petak u 18 časova u Velikoj većnici. U holu će biti postavljene izložbe "Podsećanje na 75 godina radnih akcija"  i “75 godina od formiranja Prve subotičke samostalne brigade”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2029

Povezana vest

Povezane teme

volonterizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.