Komentara: 0
Pregleda: 282

Svečana sednica povodom Dana Subotice - uživo iz Velike većnice

01.09.2024. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Svečanom sednicom Skupštine grada danas se obeleževa Dan grada, odnosno 245 godina od kako je dekretom Marije Terezije Subotica postala „slobodan kraljevski grad“. Prenos sednice možete da pratite na našem sajtu od 10 časova.
Svečana sednica povodom Dana Subotice - uživo iz Velike većnice

Svečanoj sednici prethodili su nastup duvačkog orkestra i podizanje zastave sa amblemom Subotice na stub ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću.

Današnja svečana sednica biće prilika da se uruči najveće gradsko priznanje - Počasni građanin, a ono je ove godine Komisija odlučila da ponese zamenik gradonačelnika u prethodnom mandatu, Imre Kern. dugogodišnji funkcioner SVM-a. Takođe biće uručena i priznanja "Pro urbe"

Zvanje Počasni građanin dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

Nagradu "Pro urbe" dobiće Dečje pozorište, Tibor Pekar - profesor violine u penziji i Odeljenje onkologije u Opštoj bolnici Subotica.

Prenos iz Velike većnice možete da pratite od 10 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 36 minuta i 8 sekundi
Komentara: 0
Pregleda: 282

Povezana vest

Povezane teme

svečana sednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.