Komentara: 5
Pregleda: 4107
Foto

Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

01.10.2018. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Nova školska godina na Ekonomskom fakultetu u Subotici započela je danas, svečanim prijemom studenata prve godine osnovnih akademskih studija.
Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet ove godine je upisalo ukupno 502 studenta, od čega 142 studenta u Subotici, na osam studijskih programa iz oblasti ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike. Za njih je danas upriličen svečani prijem u Amfiteatru ove visokoobrazovne ustanove, a svoja očekivanja od studija, podelio je sa nama Ljubomir Apelić, student prve godine Agroekonomije.

- Upisao sam Ekonomski fakultet zbog bolje budućnosti, jer je veoma značajno da nastavimo školovanje, da se stalno usavršavamo i proširujemo trenutna znanja, a očekujem da ću ga uspešno završiti - rekao je Apelić.

Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

Na istom smeru, u prvoj godini studija pridružila mu se i Miljana Ćadić, koja kaže da ju je na studije privuklo veliko interesovanje za ekonomiju.

- Završila sam srednju Ekonomsku školu, interesuje me ekonomija i imala sam veliku želju da nastavim školovanje, a očekujem da ću da naučim nešto novo i steknem još veća znanja nego što imam sada - istakla je Ćadić.

Brucoš Nikola Bunjevčev, odlučio je da nastavi studije na Ekonomskom fakultetu, jer smatra da će mu pružiti veće šanse za zaposlenje, u odnosu na to da se zadržao samo na srednjem obrazovanju.

- Od studija očekujem da ću se usavršiti, upisao sam Evropsku i međunarodnu ekonomiju i nadam se da ću završiti sve u roku, jer mi je to primarni cilj - rekao je kratko Bunjevčev.

Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

U ime studenata Ekonomskog fakulteta, brucošima je dobrodošlicu poželeo Vukašin Stojanović, potpredsednik Studentskog parlamenta, kao neko ko im je po godinama i iskustvu najbliži i kome su studije i studentski život još uvek sveži.

- Ovo je novi početak i jedna nova, potpuno nepoznata priča za vas, koja sa sobom donosi nova poznanstva, nove prilike, novo znanje, iskustva, ljubavi, druženja, žurki i još mnogo toga. Za početak vam želim da izađete iz granica i okvira koje ste sami sebi postavili ili vam ih je neko drugi postavio i da idete što dalje možete u onome što će vam fakultet pružiti i omogućiti u narednih nekoliko godina - poručio je Stojanović i dodao da im je za sva pitanja i nedoumice Studentski parlament uvek na raspolaganju.

Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

Dekan fakulteta, prof. dr Aleksandar Grubor, istakao je da novu generaciju studenata čine mladi ljudi, koji su upisali ekonomiju želeći na taj način da pokažu kako pravih i dobrih ekonomista u Srbiji nema mnogo.

- Od naših studenata se, pre svega, očekuje da budu vredni i radni, da uče i polažu ispite, te da nakon četvorogodišnjih studija steknu naziv diplomirani ekonomista. Ekonomski fakultet će se truditi da svojim studentima ponudi nova i primenljiva znanja u skladu sa vremenom u kojem živimo, a tu pre svega mislimo na rastući značaj informacionih tehnologija i opšteg procesa digitalizacije, ne samo u našoj zemlji, nego i u okruženju - istakao je prof. dr Grubor.

Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

Uspešan početak studija, brucošima su poželeli i Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicijа i međunarodne saradnje, i Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga, koji su prisustvovali svečanosti.

Izvor: Subotica.com
Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine Prijem studenata prve godine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4107
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

svečani prijem

prijem brucoša

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.