Komentara: 0
Pregleda: 890

"Svetionik znanja" - u toku prijave za besplatni trodnevni seminar za srednjoškolce

08.06.2022. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalno besplatno takmičenje srednjoškolaca iz cele Srbije pod nazivom "Svetionik znanja" održaće se krajem jula na Paliću, a svi zainteresovani srednjoškolci 3. i 4. razreda mogu se prijaviti do 25. juna.
"Svetionik znanja" - u toku prijave za besplatni trodnevni seminar za srednjoškolce

Tradicionalno takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Srbije, koje se ove godine održava na Paliću, osmišljeno je tako da srednjoškolci, uz mentorsku podršku, timski rade na osmišljavanju ideja i pripremi projekata koji mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu. Projekti se pripremaju na jednu od pet tema - kultura, umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija. 

- Takmičenje "Svetionik znanja" se održava već petu godinu. U pitanju je društveno odgovorna manifestacija osmišljena u cilju edukacije, obuke, ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Ove godine mogu se prijaviti đaci 3. i 4. godine srednje škole iz 15 gradova i opština, a među njima su i subotički srednjoškolci - objašnjava Mila Stanković iz Asocijacije za afirmaciju kulture.

Projekat će biti realizovan u periodu od 29-31. jula na Paliću, a učesnicima je obezbeđen smeštaj. Tokom trodnevnog seminara timovi srednjoškolaca se upoznaju sa svojim mentorima i zajedno određuju i definišu projekte kojima žele da unaprede svoje lokalne zajednice.

-Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama ispraćen nedeljnim vebinarima sa relevantnim predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju koji će biti upriličen početkom oktorbra. Mladi tom prilikom predstavljaju ideje stručnom žiriju

Svi zainteresovani srednjoškolci koji pohađaju 3. ili 4. razred, a žive u Subotici, Bajinoj Bašti, Beogradu, Valjevu, Vranju, Vršcu, Zaječaru, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Pirotu, Užicu, Čačku ili Šapcu, mogu se prijaviti putem linka ili na zvaničnom instagram profilu. Prijave je moguće slati do 25. juna. 

Projekat "Svetionik znanja" podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 890
Povezane teme

srednjoškolci

takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.