Komentara: 0
Pregleda: 1318

Svetosavska nedelja

22.01.2010. u 09:16h
Izvor: RTV Yueco
Svetosavska nedelja

U zadužbini Dušana Radića, sinoć je počelo obeležavanje Svetosavske nedelje. Ovu manifestaciju svečano je otvorio besedom namesnik subotički otac Miodrag Šipka, a nastupili su i članovi mešovitog hora Srpskog kulurnog centra ‘’Sveti Sava” sa dirigentom Veselinom Jevtićem.

Prva manifestacija u okviru Svetosavske nedelje bila je izložba ikona umetnice iz Beograda, Dragane Mihajlović Čanak. Specifičnost ove izložbe je opredeljenje autorke ne samo za ikone malih formata već i za cele biblijske događaje i jevanđelske price. Izložbu je otvorio Mile Tasić, likovni kritičar. “Svetosavska nedelja” glavna je manifestacija u toku godine koju organizuje Srpski kulturni centar “Sveti Sava”.

U narednih sedam dana biće obeleženi dani Svetog Save, najvećeg srpskog prosvetitelja, po uzoru na njegov rad uz umetnost, nauku i duhovnost. Sutra od 19 časova u prostorijama Centra, biće predstavljena monografija ‘Sveta Gora- okom i dušom” reditelja Gorana Vukčevića, koji u svojoj biografiji ima 130 odlazaka na Svetu Goru i u Hilandar.vO monografiji će govoriti, istoričar umetnosti Pavle Stanojević.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1318
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.