Komentara: 1
Pregleda: 2944

Svetski Dan učitelja

05.10.2012. u 19:25h
Izvor: RTV Yueco
Svetski dan učitelja posvećen je esencijalnoj ulozi učitelja u pružanju relevantnog i odgovarajućeg znanja deci, mladim ljudima i odraslima. Cilj obeležavanja ovog dana je da promoviše ulogu učitelja u društvu, koja je izuzetno bitna jer oni postavljaju temelj obrazovanja ljudskih resursa, a od njihovog kvaliteta zavisi društveno-ekonomski razvoj društva.
Svetski Dan učitelja

Značaj učiteljskog poziva ogleda se u tome što učitelji predstavljaju prvi kontakt dece sa školom, od čega u velikoj meri zavisi I uspeh dece u budućem školovanju. Učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić” su danas imali prilku da na kratko sednu za katedru u ulozi učitelja.

Biti učitelj u današnje vreme nije lako zbog mnogobrojnih problema sa kojima se društvo suočava, a svi ti problemi se preslikavaju i na škole. Ali, onaj ko odluči da se bavi ovim pozivom spreman je da pruži mnogo ulaganja I ljubavi I da se nosi sa svim izazovima koje nosi ova profesija.

Po rečima članice gradskog veća zadužene za obrazovanje, Etele Jerinkić u svetu je prepoznato da su učitelji ti sa kojima počinje oporavak društva, jer oni postavljaju temelje obrazovanja za osposobljavanje budućih potencijala. Naše društvo još uvek nije prepoznalo u potpunosti značaj I ulogu učitelja, što pokazuju I izdvajanja države za obrazovanje koja su dva puta niža od proseka- svega oko 3% bruto društvenog proizvoda.

Učitelji ističu da je potrebno mnogo ljubavi da bi se obavljao njihov posao, ali da društvo još uvek nije u potpunosti prepoznalo njihov značaj u društvu, na čemu bi trebalo više raditi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2944
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.