Komentara: 12
Pregleda: 2593

SVM će glasati za ništavnost odluke iz 2007. godine

14.06.2013. u 16:38h
Izvor: RTV Yueco
Savez vojvođanskih Mađara će na narednoj Skupštini Grada podržati odluku o poništenju rešenja iz 2007. godine o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama.
SVM će glasati za ništavnost odluke iz 2007. godine

U SVM- u ističu da im je još prošle godine u Ministarstvu poljoprivrede rečeno da je ta odluka protivzakonita da i iz tog razloga Subotica ne može da dobije saglasnost za godišnji program izvođenja radova na zaštiti i uređenju poljoprivrednog zemljišta.

Crkvenim zajednicama je moguće dati zemljište na korišćenje, ali samo ono zemljište koje je predmet restitucije, istakao je član Gradskog veća zadužen za poljorpivredu Šimon Ostrogonac. Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Arpad Fremond rekao je da se radi o 14 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta od kojeg je Subotica godišnje imala prihod od 80 miliona dinara, koje mora da bude u pod ingerencijom grada, zarad boljitak svih nas.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 2593
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.