Komentara: 21
Pregleda: 3587

Svoje probleme gradonačelniku iznelo 523 sugrađana

31.08.2022. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Svoje probleme gradonačelniku iznelo 523 sugrađana

Od kako je stupio na funkciju gradonačelnika, krajem avgusta 2020.godine, Stevan Bakić uveo je prijem građana svake sredu u Gradskoj kuću. Tokom ove dve godine svoj problem ili sugestiju prvom čoveku našeg grada predočilo je 523 Subotičana iz svih gradskih naselja.

- Predlozi i problemi sa kojima su nam se javljali građani su raznovrsni, od komunalnih i pravnih do  ličnih problema, a sugestije se odnose uglavnom na uređenje grada i tu ima dosta korisnih saveta ali i raznih nerealnih, moglo bi se reći, maštovitih, ideja. Glavni komunalni problem celog grada i njegovog okruženja jeste pitanje dostupnosti vodovoda i kanalizacije. On će, najvećim delom, biti rešen zahvaljujući nacionalnom projektu“ Čista Srbija“ iz kojeg će se finansirati 50 kilometara kanalizacije u Subotici, po 25 kilometara u Čantaviru i Bajmoku, preostalih 10 kilometara na Paliću, kao i izgradnja dva nova prečistača otpadnih voda. Najveći broj razgovora se odnosi na lične probleme kao što su zaposlenje, porodični odnosi, nedostatak finansijksih sredstava za razne namene – kažu u Kabinetu gradonačelnika. – Za oko 80 odsto građana može da se kaže da je neka vrsta rešenja njihovog problema ishodovana sa naše strane. To pre svega podrazumeva preduzimanje svih mogućih i raspoloživih mera, koje mi kao Grad imamo, da poboljšamo nečiju situaciju. Nekada je to dovoljno za potpuno rešenje problema, a nekada ga bar ublaži. Nažalost, jedan procenat iznesenih problema je jednostavno nerešiv, a to su uglavnom zaista ekstremni slučajevi.

Svoje probleme gradonačelniku iznelo 523 sugrađanaPrijem kod gradonačelnika svake srede, izuzev jeka pandemije kada su na kratko prekinuti, tražilo je u proseku četvoro sugrađana, a u Gradskoj kući poručuju da će sa ovom praksom nastaviti u ubuduće.

- Prijemi građana doprineli su da se reši jako veliki broj problema, od kojih su neki bili veoma jednostavni, a pravili su ogromnu razliku u životima pojedinaca i porodica. Osim što želimo i dalje da rešavamo probleme, dragocen nam je i uvid u rad gradskih službi i uočavanje nekih širih, sistemskih problema, koje ćemo dugoročno rešavati, a za to nema boljeg metoda od žive reči naših građana – poručuju u Gradskoj kući.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 3587
Povezane teme

komunalni problemi Subotica

stevan bakić

prijemi građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.