Komentara: 2
Pregleda: 1468

"Tahles sport fest" u Maloj Bosni okupio brojne ljubitelje sporta, pasulja i druženja

25.09.2023. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Mala Bosna se još jednom pokazala kao dobar domaćin - na sportskim terenima ovog sela proteklog vikenda održan je drugi po redu "Tahles sport fest" - koji je ovog puta predstavljao neobičan spoj promocije sportskih udruženja i klubova i takmičenje u kuvanju pasulja.
"Tahles sport fest" u Maloj Bosni okupio brojne ljubitelje sporta, pasulja i druženja
Foto: UG "Tahles"

Fest je okupio oko 300 ljudi - sportista, dece i mladih, meštana iz Male Bosne ali i gostiju iz drugih mesta. Dok su ljubitelji i vrsni kuvari priremali pasulj, dotle su ostali imali priliku da se oprobaju u različitim sportovima - jedni su mačevali, drugi igrali šah, treći trčali preko terena sa ragbi loptom u rukama...

 - Zahvalni smo svim učesnicima. Svoje sportove predstavili su Klub američkog fleg fudbala "Blacks" iz Bajmoka, Šah Art, "Fighter" kik boks klub, Parastreličarski klub "VeteranI", Golubarski klub "Kosmos" iz Bajmoka, Školica sporta "Zmaj", deca iz OFK "Mala Bosna 2015" i Mačevalački klub "Spartak". Sportisti su promovisali svoje klubove i time dali svest o kvalitetu timske igre, sportskog i takmičarskog duha. Oni su posebno privukli pažnju dece, koja su bila jako radnoznala da probaju sve sportove - kažu iz Udruženja građana "Tahles".

"Tahles sport fest" u Maloj Bosni okupio brojne ljubitelje sporta, pasulja i druženja

Istovremeno, 18 ekipa se svojski trudilo da pripremi što ukusniji pasulj, kako bi se što bolje plasirali i osvojili neku od vrednih nagrada.

 - Tročlana sudijska komisija - vatreni i jedan od najstarijih navijača domaćeg kluba Pere Šargaripa, zatim cenjena učiteljica Slađana zajedno sa jednim od organizatora pasuljijade Lukom Govedarom, odlučili su da prvu nagradu, vaučer u mesari "Margetić", dodele timu “Brkin lonac”, drugo mesto timu “Spajijini” sa po 5 flaša domaće rakije i treće mesto timu “Paradajz Đukić” sa po 5 ulaznica na Rakijadu u Ljutovu. U pomoć je priskočio i Goran Milosavljević, tako što je kuvao pasulj i papke na veliko za sve ostale goste "Festa" . Dok su ekipe kuvale pasulj, Damjan se potrudio da napravi lakumiće - stari bunjevački specijalitet, koji se tradicionalno služio uz pasulj, tako da smo na neki način oživeli i tradiciju - dodaju oni.

"Tahles sport fest" u Maloj Bosni okupio brojne ljubitelje sporta, pasulja i druženjaKako smo već i navikli na to, u samom događaju učestvovala su i deca iz Male Bosne, odnosno iz Dečje dramske sekcije "Tahles". Ovoga puta, oni su, na čelu sa koridnatorkom sekcije Danijelom Radičev, organizovali bogatu tombolu. 

 - Podeljeno je preko 40 nagrada, koje smo dobili od različitih donatora, uglavnom pojedinaca velikog srca. Prikupljeno je preko 33 hiljade dinara, a taj novac iskoristićemo za nabavku kostima i drugih rekvizita koji su nam potrebni za predstavu, čiju premijeru pripremamo - kaže Danijela Radičev, kooridnatorka sekcije i dodaje da je najzanimljvija nagrada na tomboli bila - živa patka i morka! - Ubedljivo najinteresantnija nagrada bila je živa patka i morka. To naravno ne umanjuje vrednost i intersantnost ostalih nagrada. Zahvalni smo svim donatorima, još jednom su pokazali da imaju veliko srce i da se uvek rado odazovu ovakvim akcijama.

"Tahles sport fest" u Maloj Bosni okupio brojne ljubitelje sporta, pasulja i druženja

Ovo je i za Malu Bosnu i za "Tahles" bio izuzetan dan - kada su meštani još jednom pokazali da su dobri domaćni, a gosti da rado ovde dolaze, što je potvrdila i Dragana Marinović, predsednica UG "Tahles" iz Male Bosne.

 - Fantastičan događaj je iza nas. Meštani i gosti sa strane su mogli da prisustvuju jednom kvalitetno ispunjenom danu za sve generacije. Druženje koje dovelo do novih poznanstava, dobar provod, smeh i radost jesu naš cilj i smatramo da smo uspeli. Želja nam je bila da decu i mlade animiramo raznim sportovima a posebno nam je drago što smo dobili povratnu informaciju od klubova o talentima i daljem usmeravanju  – kaže Dragana, ističući zahvalnost svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli. - Posebno bismo se zahvalili Siniši Kopunoviću koji je vozio decu u fijakeru po Maloj Bosni, mesari Margetić, kafani Dukat, restoranu Šampion, Kući plastike, velečasnom iz Male Bosne i mnogim drugim koji su upotpunili ceo događaj. Hvala na donaciji drva i na uređenju travnatog dela terena. Ovo je samo još jedan vetar u leđa koji nas gura da i dalje organizujemo ovakve i slične aktivnosti u našem selu. Sva prikupljena sredstva biće usmerena u buduće projekte Udruženja koja slede - zaključuje ona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1468
Povezane teme

mala bosna

udruženje građana tahles

dragana marinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.