Komentara: 11
Pregleda: 4625

Takmičenje u kuvanju kotlića u subotu na Puškinovom trgu

06.07.2021. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji MZ "Centar 3", takmičenje u kuvanju kotlića "Pivčijada" održaće se u subotu, 10. jula, na Puškinovom trgu, u parku iz Spomenika junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje. Pileći paprikaš prodavaće se od 11.30 do 13.30 časova, a sav prihod je namenjen mesnom Udruženju penzionera invalida rada.
Takmičenje u kuvanju kotlića u subotu na Puškinovom trgu

Po jubilarni, 10. put, meštani Mesne zajednice "Centar 3", ali i drugih gradskih i prigradskih naselja, okupiće se u subotu i u parku između zgrada kuvati kotlić. Upravo je u tome čar ove manifestacije, objašnjava Vladimir Grahovac, član Saveta mesne zajednice, ističući da je naglasak na druženju, dok se takmičenje nalazi u drugom planu.

- Svi učesnici će dobiti diplome, ali je poenta da se taj dan ljudi okupe i druže, a da stanari iz okolnih zgrada imaju priliku da kupe obrok po povoljnoj ceni. Svako će moći da kuva šta god poželi, a mi smo angažovali profesionalnog kuvara i očekujemo da će na raspolaganju biti oko 400 obroka - najavljuje Grahovac.

Po njegovim rečima, za sada se očekuje učešće oko 15 ekipa, ali kako su prijave još uvek u toku, postoji mogućnost da će ih do subote biti više. Dodaje da će svi učesnici imati svoje mesto i obezbeđena drva, dok su u saradnji sa OiSŠ "Žarko Žrenjanin" obezbedili stolove i stolice.

Takmičenje u kuvanju kotlića u subotu na Puškinovom trguPorcija pilećeg paprikaša koštaće 200 dinara i prodavaće se od 11.30 do 13.30 časova, te organizatori pozivaju zainteresovane da dođu na vreme i obezbede svoju prociju. Sav prihod koji se prikupi prodajom namenjen je mesnom Udruženju penzionera invalida rada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 4625
Povezane teme

mz centar 3

pivčijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.