Komentara: 7
Pregleda: 2676

Takmičenje u pucanju iz pištolja velikog kalibra u nedelju na Gradskom strelištu

03.09.2022. u 14:45h
Izvor: Subotica.com
Streljački klub "Spartak" u nedelju organizuje tradicionalni turnir u preciznom gađanju pištoljima velikog kalibra. Nadmetanje je otvoreno i za osobe bez dozvole za korišćenje vatrenog oružja. Obezbeđeni su i pištolji. Početak turnira na Gradskom strelištu je u 10 časova.
Takmičenje u pucanju iz pištolja velikog kalibra u nedelju na Gradskom strelištu

Takmičenje će se odvijati u dve discipline - na daljini od 15 metara odnosno 25 metara pištoljima u kalibru od 7.62mm do 45 auto (bez revolvera). U obe discipline pucaće se u kružnu metu R50. Učesnici mogu da biraju u kojoj će disciplini da pucaju a mogu da pucaju i u obe discipline.

Prvo će se pucati disciplina na daljini od 15 metara sa dve ruke, stojeći stav bez oslonca. Kad se završi takmičenje na 15m. prelazi se na takmičenje na daljinu od 25m, gde će se pucati jednom rukom stojeći stav bez oslonca. Takmičenje je ekipno i pojedinačno.

Klub može da prijavi samo jednu ekipu i neograničeni broj pojedinaca. Rekreativci mogu da sastave ekipu i da prijave i ekipno takmičenje. U disciplini od 15m takmičari će biti podeljeni u tri kategorije - registrovani strelci, građani-rekreativci i dame, dok je u disciplini na daljini od 25m  opšta kategorija.

Svaki takmičar može da koristi svoje oružje i svoju municiju a ukoliko neko nije u mogućnosti, Klub domaćin će obezbediti besplatnu upotrebu oružja. Pravo nastupa na takmičenju imaju sva punoletna lica sa važećom ličnom kartom, članovi klubova i rekreativci.

Municiju (15 komada) obezbeđuje organizator besplatno.

Prvo se puca proba od 5 metaka, a zatim meč za rezultat sa po 10 metaka u serijama po 5 metaka. Vreme za probu je 5 minuta a vreme za meč je 10 minuta (za svaku seriju po 5 minuta).
Posle svake serije očitavaće se rezultat.

Kotizacija za učestvovanje je, za svaku disciplinu posebno po 1.500 dinara, a ukoliko neki učesnik želi da puca obe disipline onda je kotizacija 2.500 dinara. Uplata može i na licu mesta.

Prijava za takmičenje je obavezna, a može se obaviti putem online formulara, ili putem mejla skspartaksubotica@gmail.com. Mesto takmičenja - Gradsko strelište na Palićkom putu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2676
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.