Komentara: 0
Pregleda: 1289

Tematska ruta piva i rakije - Palić

09.02.2011. u 14:07h
Izvor: RTV Yueco
Tematska ruta piva i rakije - Palić

Prekogranični projekat “Živeli” ima za cilj da poveća turističke kapacitete pograničnih regija i da se turisti na ovim prostorima zadrže više od dva dana. Ideja projekata je da se pogranični gradovi i opštine uključe u međunarodno formiranje tematskih turističkih ruta piva, kadarke i rakije u Vojvodini i u županijama Čongrad i Bač-Kiškun u Mađarskoj, kao zajedničkog turističkog proizvoda ove regije.

Radionicu pod nazivom „Tematska ruta piva i rakije" održana je u Maloj gostioni na Paliću, a otvorio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Boris Barjaktarović.

Ideja projekta je da se poveže gastronomija Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, festivali i manifestacije na temu piva, kadarke i rakije. Inovacija je objavljivanje GPS koordinata predloženih putnih pravaca u brošurama i na internet sajtovima, kao i uvođenje posebnih tura pasoša i to bi omogućilo turistima da posećuju baš te putne pravce, kao i da stiču pravo i na korišćenje određenih pogodnosti.

Na radionici učestvovali su predstavnici turističkih organizacija iz Vojvodine, kao i iz pograničnih gradova u Mađarskoj. Mađarski partner na Projektu se nada da će se na ovaj način turisti privući i pospešiti privredna saradnja.

Projektom je predviđeno da se održe tri radionice i to dve u Vojvodini i jedna u Mađarskoj. Vodeći partner na projektu je Agencija za razvoj Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, dok je Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju glavni partner na projektu u okviru Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1289
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.