Komentara: 11
Pregleda: 4698

Temperature sve bliže nuli, a ogreva sve manje

25.09.2014. u 13:52h
Izvor: Radio Subotica
I dok se temperature u jutarnjim satima polako bliže nuli podgrevajući sve više ionako vruću temu oko nabavke ogreva, da li će ga uopšte biti i na koji način ga kupiti, u subotičkim drvarama ne šire optimizam, a i kako bi kada tvrde da već neko vreme na svojim stovarištima uglja, a sve češće i drva uopšte nema.
Temperature sve bliže nuli, a ogreva sve manje

Na pragu grejne sezone oni najuporniji vlasnici drvara pokušavaju da dođu do uglja iz Bosne, jer kako kažu i ono malo kolubarskog, koji su uspevali da nabave, u sebi sadrži veliku količinu blata i gline.

Pored problema sa nabavkom ogreva vlasnici drvara kubure i sa kupcima, jer kako kažu narod primetno nema novca, pa se tako sa kupovinom ogreva krenulo tek nedavno, a ne kao prethodnih godina još u aprilu, maju.

Cene bukve, hrasta i graba kreću se oko 4700 dinara po kubiku pilano sa prevozom u krugu Subotice, dok se bagrem prodaje po ceni od 4500 do 4700 dinara po kubiku. Cena uglja iz Bosne stanar je 9400, a banovići 13800 po toni sa prevozom u krugu grada.

Zbog sve skupljeg, a teško dostupnog čvrstog goriva mnogi domaćini cvokoću i pre zime, razmišljaju o grejanju na gas i struju, ali je pitanje hoće li kućni budžeti to moći da podnesu

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 4698
Povezane teme

ogrev

ugalj

stovarište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.