Komentara: 2
Pregleda: 1443

Tenis: Gojković i Virc na međunarodnoj sceni

13.09.2022. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend je bio izuzetno uspešan za takmičare Tenis kluba "Spartak". Na dva odvojena turnira, Mateja Gojković i Lana Virc, osvojili su druga mesta u svojim konkurencijama.
Tenis: Gojković i Virc na međunarodnoj sceni

Mateja se takmičio na međunarodnom ITF turniru do 18 godina na Zlatiboru, gde je u finalu posle velike borbe zaustavljen od Lazara Dimitrijevića rezultatom 6:3 4:6 1:6.

Lana se za novu titulu borila u dve godine starijoj konkurenciji na turniru iz evropskog kalendara do 16 godina u Doboju, gde je posle tročasovne borbe u finalu izgubila od starije protivnice Lane Petković takođe u tri seta rezultatom 6:2 0:6 3:6.

EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE U14 - Na teniskim terenima u Dudovoj šumi od srede do nedelje održaće se Ekipno prvenstvo Srbije za igrače do 14 godina. Sa velikim ambicijama nadmetaće se i obe ekipe Spartaka, što je ujedno i najbolji poziv za ljubitelje tenisa da na tribinama podrže buduće aseve srpskog tenisa iz pogona TS "Spartak".

- Sjajni rezultati na naše tamičare na oba turnira. Mateja je svojim kvalitetom zaslužio sličan rezultat nekoliko puta tokom ove sezone ali mu je u više navrata nedostajalo malo mirnoće da već dobijene mečeve privede kraju u svoju korist. Ovaj rezultat će mu uliti dodatno samopouzdanje i od njega očekujem jednako dobre rezultata u ostatku ove sezone - zaključuje njihov trener Veselin Rakočević. - Lana nastavlja da niže sjajne rezultate u ovoj godini. Posebno ohrabruje njena konkurentnost u dve godine starijoj konkurenciji, što je zapravo i najbolja potvrda njenog kvaliteta. Do kraje sezone će odigrati još nekoliko turnira iz evropskog kalendara sa ciljem da se na kraju godine plasira u 25 najboljih igračica u Evropi u svojoj uzrasnoj konkurenciji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1443
Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir do 14 godina

teniski turnir

tenis klub spartak

lana virc

veselin rakočević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.