Komentara: 1
Pregleda: 1623

Tenis: Juniori iz petnaest država sveta od ponedeljka u Dudovoj šumi

11.09.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Tenis klub "Spartak" domaćin je Otvorenog prvenstva Subotice, međunarodnog tunira za juniore i juniorke do 18 godina. Učestvovaće teniseri iz 15 država iz celog sveta. Zbog aktuelnih epidemioloških mera tribine će biti zatvorene za publiku.
Tenis: Juniori iz petnaest država sveta od ponedeljka u Dudovoj šumi

U18 međunarodni turnir, treće kategorije (G5), održaće se od 14. do 20. septembra na terenima u Dudovoj šumi. U pojedinačnoj konkurenciji turnira iz ITF kalendara učestvuju po 32 tenisera i teniserki, odnosno po 16 u igri parova.

Turnir počinje u ponedeljak u 9 časova. Prva dva dana su kvalifikacije, dok je glavni turnir počinje u sredu. U glavnom žrebu za momke najbolje plasirani je austraijanac Aleksandar Tomas (428), dok je to kod devojaka Valeria Ivanovskaja (574). Među 22 igrača koji će biti deo glavnog žreba je dvanaest juniora iz Srbije, kod devojaka ih je trinaest.

I pored otežane mogućnosti putovanja zbog pandemije korona virusa, u Subotici će tokom naredne nedelje boraviti teniseri i teniserke iz Austrije, Belorusije, Švedske, Velike Britanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Izraela, Turske, Kazahstana, ali i sa dalekih nam meridijana - iz SAD, Indije, Japana i Meksika. Najveći broj je očekivano iz Srbije.

Upravo poznata epidemiološka, odnosno mere Vlade Republike Srbije u cilju suzbijanja zaraze Kovid-19, kao i na drugim sportskim dešavanjima onemogućiće prisustvo publike na ovim mečevima.

Tehnički organizator turnira je Tenis klub "Spartak", uz podršku Teniskog saveza Srbije i Grada Subotice, a biće organizovan u skladu sa aktuelnim zdravstvenim merama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1623
Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir

tenis klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.