Komentara: 3
Pregleda: 1445

Tenis: Lana do šampionske i vicešampionske titule na turniru u Nišu

10.07.2023. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Prošle nedelje je na terenima Teniske akademije "Živković" u Nišu održan turnir druge kategorije iz evropskog kalendara za juniore i juniorke do 16 godina. Najzapaženiji rezultat na turniru postigla je Spartakova teniserka Lana Virc koja u pojedinačnoj konkurenciji završila kao drugoplasirana, dok je u parovima osvojila još jednu šampionsku titulu, petu uzastopnu.
Tenis: Lana do šampionske i vicešampionske titule na turniru u Nišu
Foto: Privatna arhiva

Lana je u polufinalu posle preokreta bila bolja od Beograđanke Teodore Vlajić rezultatom 2:6, 7:6, 6:2. U finalu je zaustavljena od domaće igračice Anastasije Cvetković nakon tri časa odlične igre, rezultatom 7:6 3:6 3:6.

Ovo je prvi put da se Lana na jednom evropskom turniru našla u finalu obe konkurencije.  Šampionsku titulu u parovima osvojila je sa Teodorom Vlajić pobedom nad srpsko - makedonskim parom Đuričković - Zafirofska sa ubedljivih 6:3 6:4

- Rezultat u Nišu je Lanin najbolji plasman na dosada odigranim turnirima iz evropskog kalendara. Igranje u obe konkurencije u završnici turnira ostavilo ju je bez dovoljno svežine za težak meč u finalu protiv neugodne Cvetković. Nakon velike borbe i osvojenog prvog seta nije našla snage da u istom ritmu odigra meč do kraja - krakto je rezimirao Veselin Rakočević, Lanin trener. - Igranje u obe konkurencije nam donosi dodatne bodove za evropsku rang listu gde je Lana trenutno na 25. mestu, čime se približavamo zacrtanom cilju za ovu sezonu a to je ulazak u 20 najboljih igračica u Evropi.

Lana Virc se takmiči u godinu dana starijoj konkurenciji što znači da će iduće godine sa ovim bodovima gotovo sigurno biti plasirana među 10 najboljih igračica u Evropi. Do polovine avgusta Lani sledi igranje na turniru u Subotici do 16 godina, zatim olimpijada mladih u Ljubljani i nastup za reprezentaciju na prvenstvu Evrope u Rumuniji i Češkoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 1445
Povezane teme

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.