Komentara: 1
Pregleda: 1903

Tenis: Lana Virc bez izgubljenog seta osvojila Otvoreno prvenstvo Beograda

23.02.2023. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Tenis: Lana Virc bez izgubljenog seta osvojila Otvoreno prvenstvo Beograda

Prethodnog vikenda na terenima Teniskog kluba "Forhend" održano Otvoreno prvenstvo Beograda, turnir prve kategorije,za takmičarke do 16. godina. Turnir je bio izuzetno posećen a subotička teniserka Lana Virc , član TK "Spartak" i reprezentacije Srbije, osvojila je prvo mesto sa šest pobeda, bez izgubljenog seta.

Virc je u polufinalu bila bolja od Đokićeve (7:5 6:1), dok je u finalu pobedila Konjikušićevu (7:5 6:3). Osim Lane na turniru je nastupila još jedna Spartakova teniserka, Anja Pisar, koja je u četvrtfinalnom meču zaustavljena od druge nositeljke, ruskinje Stadnikove (6:4 6:2).

- Lani je ovo bio prvi nastup ove godine na kom je dokazala da smo preko zime vredno radili. Na turniru su se okupile 64 takmičarke te je ovaj turnir po prijavljenim takmičarkama imao kvalitet državnog prvenstva. Kroz šest kola Lana je uspela da bude ubedljiva protiv devojaka od kojih je ranije gubila što nam je najbolje merilo napredka u odnosu na ostale - rezimirao je Lanin nastup  njen trener Veselin Rakočević.

Mladu Subotičanku u martu očekuju turniri iz evropskog kalendara a sezona počinje u Velikom Lošinju, zatim slede Novi Sad, Pančevo i Subotica.

- Cilj za ovu sezonu nam je nastup na evropskom Mastersu u Monte Karlu, na kom pravo igranja imaju samo osam najbolje rangiranih igračica - najavljuje Rakočević. - Nadam se ostvarenju zacrtanog cilja, bez obzira što se ove godine Lana takmiči u konkurenciji godinu dana starijih vršnjakinja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1903
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.