Komentara: 2
Pregleda: 1456

Tenis: Lana Virc bolja u finalu Subotičanki

14.12.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Tenis: Lana Virc bolja u finalu Subotičanki

Proteklog vikenda na zatvorenim teniskim terenima u Subotici održan je turnir prve kategorije za takmičare i takmičarke do 16 godina. Sjajan uspeh postigla je Lana Virc, jedna od najperspektivnijih mladih srpskih teniserki četrnaestogodišnja, koja je osvajanjem titule još jednom potvrdila svoj kvalitet u dve godine starijoj konkurenciji. U finalu je pobedila klupsku drugaricu Teodoru Budimir rezultatom 6:1, 6:2.

Lana je u polufinalu bila bolja od beogradske teniserke Stele Džimović sa ubedljivih 7:5 6:0. U konkurenciji dečaka titulu je osvojio Dušan Baždar koji je u finalu pobedio Alekseja Papkova rezultatom 6:3 6:3.

- Sjajan rezultat Spartakovih teniserki za kraj sezone. Teodora je plasmanom u finale dokazala da ima kvalitet vredan pažnje i potrebno je da zadrži kontinuitet dobrih igara tokom zime da bi na proleće započela novu sezonu sa mnogo više samopouzdanja koje joj je nedostajalo - ponosno ističe Veselin Rakočević, trener finalistkinja Lane i Teodore.

Po rečima Rakočevića, Lana je osvajanjem još jedne titule zaokružila svoju do sada najuspešniju sezonu u kojoj je dominirala u svojoj, a i u dve godine starijoj konkurenciji i ovim rezultatom će postati najbolje rangirana srpska teniserka do 16 godina, dok na evropskoj U14 rang listi sezonu završava na 22. mestu.

- Lanu očekuje mnogo naporniji rad u nadolazećim godinama i siguran sam da će se vrlo brzo oprobati i u profesionalnoj konkurenciji, bez obzira na to što ima tek četrnaest godina - dodaje Rakočević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1456
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.