Komentara: 3
Pregleda: 1966

Tenis: Lana Virc niže uspehe u U14 i U16 uzrastu, stigao i poziv za nacionalnu selekciju

07.06.2022. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Tenis: Lana Virc niže uspehe u U14 i U16 uzrastu, stigao i poziv za nacionalnu selekciju

Prethodna dva vikenda održana su Državna prvenstva u tenisu za devojčice i dečake do 14 godina na Zlatiboru i do 16 godina u Nišu. Teniserka Spartaka Lana Virc postigla je sjajan uspeh na oba turnira, gde je u dve različite konkurencije stigla do finala. Nažalost, nedostajalo joj je malo svežine i sportske sreće da se okiti titulom državnog prvaka.

- Lana je na Zlatiboru u finalu izgubila od Anastasije Cvetković iz Niša rezultatom 6:3 6:1, dok je u Nišu bila bolja višestruka prvakinje Srbije, Teodora Kostović iz Novog Sada, rezultatom 6:1 6:0 - kaže Veselin Rakočević, Lanin trener.

Sa ova dva rezultata Lana je izborila mesto u reprezentaciji do 14 godina i stigla na širi spisak igračica kandidovanih za reprezentaciju do 16 godina.

- Turnir na Zlatiboru za mene je bio psihološki teži pošto sam igrala u svojoj konkurenciji, gde se od mene očekivao rezultat. Dobrom igrom sam lako došla do finala ali tamo sam zaustavljena od, tog dana, bolje protivnice Cvetković iz Niša - analizirala je kratko Lana. - Turnir u Nišu sam odigrala rasterećenije pošto sam igrala u dve godine starijoj konkurenciji pa nisam osećala pritisak u rezultatskom smislu. To mi je donelo mirnoću u igri i odigrala sam četiri odlična meča, pobedila igračice od kojih sam do sada gubila. U finalu sam protiv razigrane Kostović imala male šanse. U svakom slučaju prezadovoljna sam rezultatima.

Tenis: Lana Virc niže uspehe u U14 i U16 uzrastu, stigao i poziv za nacionalnu selekciju

Lanu naredni vikend očekuje Prvenstvo Vojvodine do 14 godina u Novom Sadu, gde se uz dobru igru nada tituli.

- Nastupi na državnim prvenstvima su najveća smotra kvaliteta u sezoni, pa i mi kao treneri pokušavamo da tempiramo formu igrača i igračica za taj takmičarski period što je ovaj put sa Lanom definitivno uspešno urađeno.  Ne smemo zaboraviti ni sjajan rezultat u Subotici, nedelju dana pred Zlatibor, gde je Lana na turniru druge kategorije iz evropskog kalendara uspela da dođe do polufinala i na kom je u četvrtfinalu, posle četri sata igre, uspela da pobedi devojčicu iz Ukrajine koja je rangirana u top 50 najboljih igračica u Evropi - rekao je Rakočević. - Cilj pred ovu sezonu nam je bio da Lana zasluži mesto u reprezentaciji čime se otvaraju nove mogućnosti u smislu finansijske pomoći Saveza za dalji razvoj, kao i mogućnosti igranja na ekipnom prvenstvu Evrope gde će njene igre biti mnogo bolje primećene.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1966
Povezane teme

tenis klub spartak

lana virc

veselin rakočević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.