Komentara: 4
Pregleda: 2823

Tenis: Lana Virc pred domaćom publikom do najznačajnije titule

30.04.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Prošle nedelje na terenima Tenis kluba "Spartak u Dudovoj šumi održan je ITF turnir iz svetskog kalendara za juniore i juniorke do 18 godina. Na turniru se nadmetalo po 128 takmičara iz 22 različite zemlje.
Tenis: Lana Virc pred domaćom publikom do najznačajnije titule

Briljantna je ponovo bila 15-ogodišnja Spartakova teniserka Lana Virc koja je bez izgubljenog seta pobedila u šest uzastopnih mečeva, izbacivši prve tri nositeljice na putu do svoje najznačajnije titule u karijeri.

Lana je u drugom kolu bila ubedljiva protiv prvog nosioca kineskinje Wenfei Yu sa 6:3 6:0, u četvrtfinalu je pobedila trećeg nosioca domaću teniserku Sašu Sakura Štulu sa 7:6 6:3, dok je u  finalu bila bolja od drugog nosioca Mađarice Fenyves sa 6:4 6:4.

- Ubedljivo najznačajniji rezultat u Lanininoj dosadašnjoj karijeri. Pokazala je da može da bude dominantna na međunarodnoj sceni i u tri godine starijoj konkurenciji. Pobedila je tri igračice iz top 400 na svetskoj juniorskoj rang listi što dokazuje da spada u najperspektivnije svetske teniserke u svom uzrastu. Ovoj tituli na značaju daje i podatak da je turnir osvojen na Lanin petnaesti rođendan i to pred domaćom publikom koja ju je u velikom broju bodrila kroz svih šest mečeva i ubeđen sam donela presudnu prevagu pogotovo u finalnom meču protiv sjajne Mađarice - ističe Veselin Rakočević, Lanin trener. - Lanu sada očekuje dvonedeljna pauza od turnira a onda nastavlja nastupe na dva evropska turnira u Mariboru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2823
Povezane teme

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.