Komentara: 4
Pregleda: 2001

Tenis: Lana Virc sa reprezentacijom četvrta na svetu

07.11.2022. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Ženska teniska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina osvojila je 4. mesto na Svetskom prvenstvu u Antaliji. Među tri igračice u srpskom timu značajan doprinos velikom uspehu dala je i Subotičanka Lana Virc, teniserka Spartaka.
Tenis: Lana Virc sa reprezentacijom četvrta na svetu

U polufinalu Prvenstva sveta Srbija je posle velike borbe poražena od Sjedinjenih Američkih Država (2:1), a u meču za bronzu, iako su važili za favorita, nisu uspele da pobede Japan, čims e u "skliznule" na četvrto mesto, iako su bile na sjajnom putu da se popnu na sam krov sveta.

U borbi za bronzu naše su imale za rivala Japan, kojeg su savladali u grupnoj fazi još posle singl mečeva. Izmorene posle iscrpljujućeg duela sa Amerikankama Srpkinje nisu mogle da dođu do medalje, iako su to svakako po prikazanim igrama svakako zaslužile. Japan je pobedio sa 2:1.

Na putu do polufinala Srbija je redom nizala pobede protiv Holandije, Čilea i Japana u grupnoj fazi, u četvrtfinalu pala je i ekipa Argentine, ali selekcija SAD je pokazala kao prejak izazov, iako su Srpkinje pokazale da su izuzetan takmac.

Tenis: Lana Virc sa reprezentacijom četvrta na svetu

Foto: Srđan Stevanović / ITF Tennis

U konačnom poretku SAD je osvojio titulu savladavši protivnike iz Češke (3:0), Japan je zauzeo treće mesto, Srbija četvrto, domaćin turnira Turska je bila peta, slede Argentina, Nemačka, Australija, Holandija, Španija, Tunis, Egipat, Čile, Kolumbija, Tajland i Meksiko. Za šampiona sveta nastupala je Iva Jović, amerikanka srpskih korena.

Selekcija Srbije nastupila je u sastavu Mia Ristić, Teodora Kostović i Lana Virc, prevođene trenerom Slobodanom Rankovićem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2001
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.