Komentara: 5
Pregleda: 1616

Tenis: Lana Virc sa reprezentacijom Srbije vicešampionka Evrope

06.08.2022. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Četrnaestogodišnja teniserka Spartaka, Lana Virc, osvojila je srebrnu medalju na Ekipnom prvenstvu Starog kontinenta koje održano protekle sedmice u Češkoj. Plasmanom u polufinale reprezentacija Srbije je obezbedila učešće na Planetarnoj smotri u Turskoj (1-6. novembar)
Tenis: Lana Virc sa reprezentacijom Srbije vicešampionka Evrope

Teniska reprezentacija Srbija osvojila je srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji za devojke do 16 godina. Naša selekcija, u sastavu Teodora Kostović (Novi Sad), Mia Ristić (Bor) i Lana Virc (Subotica), a predvođena trenerom Slobodanom Rankovićem (Beograd), stigla do borbe za zlato u kome su za protivnika imale domaćina, reprezentaciju Češke.

Nakon vođstva Srbije posle prvog singl meča tim domaćina je uspeo da preokrene rezultat i na kraju nakon velike bitke u dublu stigne do zlata, rezultatom Srbija – Češka 1:2.

Najmlađa i izuzetno važna karika srpske ekipe, 14-godišnja Lana Virc iz subotičkog Spartaka je dvostruka vicešampionka Srbije, u konkurenciji do 14 i 16 godina.

- Srećna sam što sam dobila priliku da igram za selekciju Srbiju, malo nam je falilo sreće da dobijemo i dubl u finalu, ali dobro, sjajan rezultat je iza nas, ponosne smo, za mene lično ovo je ogromno iskustvo i podstrek za budućnost. Nastaviću vredno da radim i gradim put ka za zacrtanom cilju - poručila je Lana.

Tenis: Lana Virc sa reprezentacijom Srbije vicešampionka EvropeTeniserke Srbije su demonstrirale kvalitetan tenis i veliku motivaciju da svojoj zemlji donesu najsjajnije odličje. Naredni izazov za talentovane mlade teniserke biće Svetski šampionat u konkurenciji šesnaest ekipa uzrasta do 16 godina, koji se održava od 1. do 6. novembra u Antaliji (Turska).

- Mladost, talenti i već potvrđeni šampioni, naše briljantne devojke učinile su nas ponosnim i ukazale da je budućnost srpskog tenisa blistava - ističu u Teniskom savezu Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1616
Povezane teme

tenis klub spartak

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.