Komentara: 0
Pregleda: 1310

Tenis: Lana Virc u Podgorici osvojila vicešampionsku titulu u singlu i dublu

26.10.2022. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Protekle nedelje na terenima Tenis kluba "Eminent" u Podgorici odigran je turnir iz evropskog kalendara za dečake i devojčice do 16 godina. Četrnaestogodišnja teniserka Spartaka, Lana Virc, ostvarila je sjajan rezultat plasiravši se u finale u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.
Tenis: Lana Virc u Podgorici osvojila vicešampionsku titulu u singlu i dublu

U singlu je u finalu poražena od prvakinje Srbije, Anastasije Cvetković iz Niša, rezultatom 6:3 7:6, dok je dublu sa partnerkom iz Ukrajine Jemšanovom izgubila od para Cvetković / Dobrić (HRV) rezultatom 6:1 6:1.

Treba naglasiti da je Virc na putu do finala u pojedinačnoj konkurenciji, sa ubedljivih 6:2 6:1, pobedila neprikosnovenu prvakinju Hrvatske Martu Dobrić.

- Turnir je bio izuzetno jak, sa takmičarkama iz 12 evropskih zemalja. Lana nastavlja da pruža odlične partije u dve godine starijoj konkurenciji i ovim rezultatom će zaslužiti plasman među 30 najboljih teniserki Evrope u svojoj uzrasnoj kategoriji - zaključuje Veselin Rakočević, Lanin trener - Očekuje je još igranje na drugom turniru u Podgorici a zatim i nastup na svetskom prvenstvu u Turskoj, gde će sa reprezentacijim Srbije do 16 godina nakon osvajanja evropskog srebra pokušati da napravi i rezultat važan svetskog odličja. Nakon toga je sleduje kraća pauza a zatim pripreme za nastupajuću sezonu u kojoj očekujemo jednako dobre rezultate.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1310
Povezane teme

Teniski klub Spartak

lana virc

veselin rakočević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.