Komentara: 0
Pregleda: 1282

Tenis: Šampionska i vicešampionska titula za Lanu Virc na Prvenstvu Srbije u Nišu

10.06.2023. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Na teniskim terenima "Akademije Živković" u Nišu održano je Prvenstvo Srbije za juniore i juniorke do 16 godina na kom je Spartakova igračica Lana Virc napravila izuzetno zapažen rezultat osvojivši titulu prvakinje Srbije u dublu i viceprvakinje u singlu.
Tenis: Šampionska i vicešampionska titula za Lanu Virc na Prvenstvu Srbije u Nišu
Foto: Privatna arhiva

Lana je u finalu singla poražena od imenjakinje Lane Petković iz Crvene zvezde ,rezultatom 6:2 6:2, dok je u polufinalu bila bolja od Aleksandre Đokić sa 6:4 i 6:3. Finale dubla Lana je osvojila sa domaćom igračicom Anastasijom Cvetković nakon pobede protiv novosadskog dubla Janković - Agbaba sa ubedljivih 6:0 6:3.

Lana je ovim rezultatom osigurala mesto u reprezentaciji Srbije, čiji je član bila i prošle godine, pa će tako imati priliku da na ovogodišnjem Ekipnom prvenstvu Evrope brani vicešampionsku titulu, zajedno sa novosadskom teniserkom Teodorom Kostović.

- Sjajan rezultat za Lanu na najjačem domaćem prvenstvu u sezoni. Državno prvenstvo svakako sa sobom nosi veliki ulog, samim tim i veliki pritisak. Igračice se pored mesta u reprezentaciji bore i za nacionalne stipendije pa je tako ovaj turnir ujedno smotra kako teniskih tako i mentalnih kvaliteta igrača i igračica - rekao je Veselin Rakočević, Lanin trener. - Lana je svoj pokazala u četvrtfinalom meču kada je posle više od tri sata igre posle preokreta po prvi put pobedila svoju dubl partnerku Anastasiju Cvetković rezultatom 3:6 6:1 7:6 (8:6). Nažalost, pravila su taj dan bila nemilosrdna pa je Lana pored polufinalnog meča u singlu morala da odigra i finale dubla što ju je ostavilo potpuno isrpljenu za finalni meč.

Već naredne nedelje Lanu očekuje turnir super kategorije iz evropskog kalendara a igra se u Milanu, gde će se okupiti najbolje evropske teniserke u konkurenciji do 16 godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1282
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.