Komentara: 0
Pregleda: 964

Tenis: Svetska vicešampionka sprečila Lanu da dođe do titule u Novom Sadu

12.04.2023. u 10:57h
Izvor: Subotica.com
Protekle nedelje je u Teniskom klubu "Elite" u Novom Sadu održan turnir druge kategorije do 16 godina iz evropskog kalendara. Spartakova teniserka Lana Virc postigla je još jedan sjajan rezultat plasiravši se u finale, gde ju je savladala vicešampionka sveta.
Tenis: Svetska vicešampionka sprečila Lanu da dođe do titule u Novom Sadu
Foto: Veselin Rakočević, privatna arhiva

Na turniru je učestvovalo 96 takmičarki iz 17 država. Lana je bez izgubljenog seta na putu do finala pobedila u pet uzastopnih mečeva. U finalnom meču, rezultatom 6:4 6:1, bolja od Vircove bila je Rumunka Gulia Popa, aktuelna svetska vicešampionka. U polufinalu Lana je pobedila Stelu Džimović sa ubedljivih 6:3, 6:0.

- Još jedan odličan rezultat na samom početku sezone. Nakon osvojenog turnira u Hrvatskoj ovo finale će joj doneti nove bodove u trci za evropski master koji se igra krajem godine - istakao je Veselin Rakočević, Lanin trener - Finalni meč je bio očekivano težak, Rumunka je pokazala veliku zrelost, nije imala nijedan pad u igri što se izuzetno retko viđa u mlađim konkurencijama, ali upravo to je svrstava u sami vrh svetskog juniorskog tenisa. Lana je svoju priliku da aktivno ostane u meču propustila pri rezultatu 4:5 kada je imala gem loptu za izjednačenje. Nakon te situacije Rumunka je do kraja meča bila bolji protivnik na terenu i zasluženo osvojila titulu u Novom Sadu.

Inače, Rumunka je Lanina glavna konkurentkinja u trci za masters i najverovatnije će bodovima sa ovog turnira potisnuti Lanu sa prvog na drugo mesto.

Mlada Subotičanka već ove nedelje nastupa u Pančevu gde će probati da nastavi seriju dobrih rezultata gde je na poslednjih šest evropskih turnira igrala isto toliko finala, od kojih je polovinu dobila.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 964
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

lana virc

veselin rakočević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.